Mooi shot 5 machines

Integratie biedt voorsprong

Volgens het principe ‘Slim geïntegreerd’ combineert Fendt voor boeren en loonwerkers plaatwerk met de nieuwste elektronica tot een nóg beter presterend geheel. Want integratie van componenten leidt tot een doorslaggevende voorsprong doordat efficiëntieverhogende functies niet alleen aanwezig zijn, maar ook op een uitgekiende manier met elkaar samenwerken. En dat geldt voor álle Fendt-modellen! 

Technologie

Fendt verbindt.

Fendt verbindt.

Bij de verdere verhoging van de efficiëntie in de landbouw staat het verbinden van toegepaste technologieën centraal. Het zeer efficiënte gebruik van de machines en de verwerking van gegevens die de organisatie doorzichtiger en de planning betrouwbaarder maken, vormen de basis voor deze verbinding. Fendt biedt slimme oplossingen en koppelingen om agrariërs, servicepartners en machines tot elkaars effectieve  partners te maken.  

technologie 2

Steeds een stap vóór

Steeds een stap vóór

Met het door Fendt ontwikkelde VarioGuidespoorgeleidingssysteem hebt u, afhankelijk  van de werkbreedte, tot wel 10 procent meer oppervlaktecapaciteit. Dat maakt dit systeem tot  een zeer rendabele investering! Fendt heeft het VarioGuide-systeem met uniforme functionaliteit in alle cruciale oogstmachines geïntegreerd:  trekkers, maaidorsers en veldhakselaars zijn met hetzelfde bedieningsconcept uitgerust.  

VarioGuide – nóg rendabeler

VarioGuide maakt het mogelijk om machines maximaal te belasten. Ook als u ’s nachts werkt of bij slecht zicht (bijvoorbeeld door stof of mist), kunt u optimale resultaten realiseren. Tegelijkertijd kan, door de vermindering van fouten en overlappingen, een groter oppervlak worden bewerkt.  Doordat productiemiddelen met VarioGuide zeer  efficiënt worden toegepast, kunnen, afhankelijk van de werkfase, besparingen worden gerealiseerd tot wel 10 procent.  

Meer rijcomfort

Met VarioGuide werkt u niet alleen efficiënter, maar profiteert u ook van het duidelijk grotere bestuurderscomfort. De trekker volgt automatisch het juiste spoor, zodat de bestuurder zijn aandacht volledig op de eigenlijke werkzaamheden kan richten – op het werktuig dus. Het kopakkermanagementprogramma Variotronic Automatic kan bovendien automatisch de kopakkersequenties op de daarvoor ideale plaats laten starten.  

Eén keer rijden, daarna hergebruiken

Geef de VarioGuide-perceelsinstellingen eenvoudig door aan andere trekkers. De Vario-terminal  slaat uw perceels- en werktuiginstellingen op.  Bijvoorbeeld weglijnen, obstakels, perceelsgrenzen, bewerkt oppervlak en aangebrachte markeringen. Deze gegevens kunnen eenvoudig op een USB-stick worden opgeslagen en doorgegeven  naar andere trekkers die met een Vario-terminal  zijn uitgerust. De gegevens kunnen op een computer worden opgeslagen. 

Fendt Variotronic

Fendt Variotronic