5c61415b7b2606073869253c 1549877597 web nl NL

Fendt CargoProfi. De nieuwe generatie voorladers.

Fendt CargoProfi. De nieuwe generatie voorladers.

Fendt levert voor de series 300, 500 en 700 Vario de Fendt CargoProfi-voorlader. Het in de laadarm ingebouwde sensorsysteem omvat innovatieve functies, zoals een weeg- en geheugenfunctie. Zo biedt de Fendt CargoProfi u optimale instellingen voor veilig en gecontroleerd voorladerwerk. De Fendt Cargo-voorlader biedt uitgekiende techniek, waarmee de hoogste productiviteit wordt bereikt. Als universeel werktuig is hij de ideale partner voor Vario-trekkers. Alle modellen zijn met het unieke koppelingssysteem ‘Cargo-Lock’ en met parallelgeleiding met Z-constructie uitgerust.

Halfautomatische werktuigvergrendeling

Het werktuig wordt met een hendel op het snelwisselframe eenvoudig met één handeling ontgrendeld. Bij het aankoppelen van werktuigen wordt het werktuig automatisch vergrendeld door het zo ver mogelijk achterover te kantelen.

Hydraulische werktuigvergrendeling

Via een drukknop in de cabine kan de bestuurder het werktuig hydraulisch vergrendelen en ontgrendelen, zodat snel en zonder af te stappen van werktuig kan worden gewisseld. Via de beide vergrendelingsindicatoren kan de bestuurder controleren of het werktuig aan beide kanten vergrendeld is (niet bij de 3X-laadarm).

5c61444b7b2606074b23e1b2 1549878349 web nl NL

Slim en baanbrekend

Slim en baanbrekend

De Fendt CargoProfi, leverbaar voor de voorladermodellen 4X/75, 4X/80, 5X/85 en 5X/90, is het resultaat van het consequent doorontwikkelen van de twee-eenheid trekker/voorlader. De voorlader is uitgerust met speciale meet- en hellingsensoren en een boordcomputer, waarmee verschillende gegevens en instellingen worden geregistreerd en verwerkt. Deze instellingen kunnen via de Varioterminal worden doorgevoerd en ingezien.

Bijzonder handig in de praktijk

De functies van de CargoProfi vergemakkelijken het werk door de slimme voorinstellingen. Zo kan de bestuurder bijvoorbeeld de hefhoogte en de kiphoek begrenzen. In schuren met een lage doorgang of bij het laden van zeer hoge aanhangers is dat doorslaggevend voor de veiligheid. Met de geheugenfunctie kunnen bij zich herhalende werkzaamheden de opgeslagen posities voor laadarm en werktuig steeds weer worden opgeroepen.

Schudden of juist dempen?

Om vast materiaal volledig uit de bak te verwijderen beschikt de CargoProfi over een snelle en effectieve schudfunctie. In geval van los materiaal echter blijft dankzij de eindpositiedemping het morsen tot een minimum beperkt. De doorstroomhoeveelheid van het hydraulisch systeem wordt daarbij automatisch gereduceerd door het bereiken van de hoogste en laagste positie. 

Alles onder controle

De unieke weegfunctie van de CargoProfi maakt het mogelijk om ladingen afzonderlijk en als totaalgewicht te registreren. Zo hebt u onder andere de volledige controle over lading en totaalgewicht van het afvoerende transportvoertuig; op die manier kunt u bijvoorbeeld het laadvolume optimaal benutten. Ook de weegfunctie is volledig in het bedieningsconcept van de Fendt Vario geïntegreerd

5c61423d7b260607375e2542 1549877823 web nl NL

Groot comfort leidt tot betere prestaties

U wordt vast enthousiast van de prettige bediening van de voorlader, die perfect in de Fendt Vario geïntegreerd is. Met de standaard kruishendel kan de voorlader zeer nauwkeurig worden geregeld, zonder de hand steeds te moeten verplaatsen om verschillende ventielen te bedienen. Met de snelle omkeerschakeling van uw Vario kunt u gemakkelijk, snel en zonder dat slijtage optreedt, van rijrichting veranderen. Door de rijpedaalregeling in combinatie met TMS hebt u beide handen vrij, zodat u gemakkelijk met de linkerhand de rijrichting kunt bepalen en met de rechter uw Cargo aansturen.