Header

De Fendt Squadra 1290 UD-vierkantebalenpers. Een volledig nieuwe klasse.

De Fendt Squadra 1290 UD-vierkantebalenpers. Een volledig nieuwe klasse.

De Fendt Squadra 1290 UD-vierkantebalenpers levert momenteel de hoogste persdichtheid die op de markt is. Want de stijgende opbrengsten in de landbouw en de wereldwijde trend om biomassa voor industriële processen te gebruiken, bijvoorbeeld voor de opwekking van bio-energie, brengen met zich mee dat het ook noodzakelijk is om grote hoeveelheden uit de landbouw afkomstige grondstoffen op te slaan en over steeds grotere afstanden te transporteren. Met het topmodel, de Squadra 1290 UD, slaat Fendt nieuwe wegen in en wordt een begin gemaakt met een nieuwe generatie Fendt-vierkantebalenpersen. De Squadra is uitgerust met een innovatieve Ultra-hoofdaandrijving en met betrouwbare knopers, in combinatie met een nieuwe klasse touw. Ten tijde van het oogstseizoen 2018 zal deze pers als Fendt Squadra 1290 N UD in de versie met raffer leverbaar zijn.

news 3 low3

Persdichtheid van max 245 kg/m3

De nieuwe Fendt Squadra 1290 UD ontwikkelt een unieke perskracht van 760 kN, wat een persdichtheid mogelijk maakt in stro van maar liefst 245 kg/m³. Doorslaggevend voor de mogelijkheid om tot een hoge persdichtheid te komen is de nieuwe Ultra-hoofdaandrijving inclusief aandrijfgroep, die de krachtoverbrenging efficiënter maakt. Het aftakastoerental van de trekker wordt eerst via een overbrenging op de pers verhoogd naar 1500 t/min. Deze 50%-toename zorgt vergeleken met de bekende Fendt 1290 XD-vierkantebalenpers voor een stijging van 130% van de vliegwielenergie en vermindert het maximale opgenomen vermogen, terwijl de machine rustiger loopt.

OptiForm Ultra-perskamer

In de Ultra-hoofdaandrijving zelf wordt het aandrijfkoppel in een tussenstap over twee even snel draaiende tandwielen verdeeld en vervolgens weer in het grote aandrijfwiel van de perszuiger samengevoegd. Door deze verdeling van het koppel in de hoofdaandrijving is het mogelijk dat, terwijl het gewicht en de afmetingen van de hoofdaandrijving nagenoeg hetzelfde zijn als bij de 1290 XD, het overgedragen vermogen twee keer zo groot is. De grotere zuigersnelheid van 50 slagen/min en de nieuw geconstrueerde pick-up met vijf gestuurde tandbalken, 80 tanden en een aangedreven toevoerwals over de gehele breedte, zorgt tegelijkertijd voor een toename van de doorvoercapaciteit met 20 procent. De persdrukcilinder (totale diameter 178 mm) is 55% groter dan bij de bekende Fendt XD-vierkantebalenpers en wekt genoeg kracht op om een groot baalgewicht te realiseren. De OptiForm Ultra-perskamer is met 0,7 meter verlengd, voor een perfecte baalvorm en een lange levensduur.

news 4 low2

Zes nieuwe Ultra-dubbelknopers en een nieuwe generatie touw – voor optimale balen

Zes nieuwe Ultra-dubbelknopers en een nieuwe generatie touw – voor optimale balen

Voor de consequente omzetting van het unieke Ultra Density-concept met 6 dubbele knopers moest een nieuwe generatie touw worden ontwikkeld. In samenwerking met de belangrijkste touwproducenten werd het nieuwe UHD-touw ontwikkeld. De dubbele knopers van Fendt hebben een uitgebreide upgrade ondergaan en zijn aangepast aan zeer grote persdichtheden. De bekende voordelen, zoals een betere toegankelijkheid en een geringer touwverbruik, bleven uiteraard behouden.

news 7 low

Nieuw ontwerp past precies bij de hoogwaardige technologie

Nieuw ontwerp past precies bij de hoogwaardige technologie

Door het nieuwe onderstel is de Fendt Squadra 1290 UD met verschillende buitenafmetingen leverbaar: met banden 620/50 R22,5 of 620/55 R26,5 is de buitenbreedte kleiner dan 3 meter, bij de grootst mogelijke banden (710/50 R-26,5) 3,20 meter. Het nieuwe topmodel bij de Fendt-vierkantebalenpersen, de Squadra 1290 N UD, zal uiteraard ook uitkomen in een vooruitstrevend nieuw design, dat aan de hoge kwaliteits- en capaciteitseisen voldoet.

Nieuwe bedieningsinterface, voor gemakkelijke bediening met ISOBUS-compatibele Varioterminal

Bij de ontwikkeling van de Fendt Squadra 1290 UD-vierkantebalenpers is speciale aandacht besteed aan de elektronica. De gehele pers wordt via ISOBUS aangestuurd. Zo kan de nieuw gevormde en intuïtieve bedieningsinterface comfortabel via de Fendt Varioterminal worden gebruikt, of via elke andere ISOBUS-compatibele terminal.

 

 

Technische gegevens Fendt Squadra

Baalformaten (breedte x hoogte)

120 x 90 cm

Baallengte maximaal

320 cm

Invoersysteem

Raffer

Zuigersnelheid

50 slagen/min

Binding

6 dubbele knopers

Touw

AGCO UHD-touw

Touwopslag

36 rollen

Vereist vermogen

257 kW / 350 pk

Gewicht

13.400 kg