Afgeknipt301

Fendt Rogator RG300 – de getrokken spuit

Fendt Rogator RG300 – de getrokken spuit

Het concept van het stabiele en torsiestijve enkelebalkchassis is door de constructeurs ook voor de Rogator 300-modellen toegepast en aan de voorzijde aangevuld met een universele dissel. Daardoor zijn wisselen tussen boven- of onderaanspanning en aanpassing aan verschillende trekkers en bandenmaten op elk moment mogelijk. Met zijn ver naar achteren gemonteerde as is de Fendt Rogator 300-veldspuit een compacte machine met een laag zwaartepunt. Het slanke enkelebalkchassis stelt het OptiSteer-stuurasconcept in staat tot stuuruitslagen tot maar liefst 35 graden (afhankelijk van de gemonteerde banden). Dit garandeert een maximale wendbaarheid en een voorzichtige behandeling van het gewas – ook met hoge en brede bandenmaten, zoals 520/85 R46.

news 5 high4

Bodemvrijheid van 85cm


In combinatie met de bodemvrijheid van maar liefst 85 cm en de gladde onderkant van de machine maakt dit de Rogator 300 tot een machine die het gewas gegarandeerd ontziet. De Fendt Rogator 300 is volledig ISOBUS-compatibel en AEF-gecertificeerd. Vanaf de Fendt 500 Vario-serie (ProfiPlus-uitvoering) kunnen functies via de Fendt Varioterminal worden bediend. In de cabine heeft de bestuurder de beschikking over de OptiControl-joystick, die speciaal voor de Rogator 300-serie verbeterd werd. Hiermee kan de Rogator 300 comfortabel en veilig worden bediend.

Maximaal 900 liter vers water

De standaard ingebouwde elektrische in- en uitschakeling van afzonderlijke doppen, met secties van 50 cm, onderstreept de professionaliteit van de machine .De Fendt Rogator 300 kan, afhankelijk van het model, maximaal 900 liter vers water meenemen, in twee licht gebouwde tanks. Het centrale hydraulieksysteem van de Rogator, waarmee alle hydraulische functies van de Fendt Rogator 300 bediend worden, wordt aangedreven door de loadsensing-hydrauliek van de trekker, via een stuurventiel of via de klassieke aftakas. Ook hier roept de hydrauliek alleen die capaciteit aan die werkelijk nodig is, wat garandeert dat de Fendt-combinatie zuinig draait.

 

news 10 low3