Fendt 1000 Vario

Header zonsopgang

500 pk’s voor uw dagelijks werk – met de Fendt 1000 Vario

500 pk’s voor uw dagelijks werk – met de Fendt 1000 Vario

Groot, sterk en uniek – één meesterlijk brok techniek. Door combinatie met de toonaangevende Fendt-technologie is een ‘German Meisterwerk’ ontstaan. Beleef de ware kracht, de volledige tractie, de meesterlijke besturing en de zeer slimme integratie met andere werktuigen – met de nieuwe Fendt 1000 Vario.

Een echt ‘German Meisterwerk’.

De nummer 1 in zwaar trekwerk

Deze tractor zet zijn kracht efficiënt om. Met zijn indrukwekkende banden, zijn slimme wizard voor ballastering en bandendrukregeling en zijn unieke, variabele vierwielaandrijving, heeft hij grip op elke situatie – en hij is bovendien uitzonderlijk wendbaar. Niet alleen maar een enorm sterk trekpaard dus!

Header van boven 2

Grote prestaties, laag verbruik – Fendt iD

Grote prestaties, laag verbruik – Fendt iD

Fendt iD is het lagetoerentalconcept van Fendt. Met de Fendt 1000 Vario hoeft u niet langer op te letten of u met de ‘gunstigste toerentallen’ rijdt. De toerentallen zijn namelijk automatisch optimaal. De tractor combineert permanent het grootste koppel met het geringste specifieke brandstofverbruik. Dat betekent dat hoge vermogens al bij lage toerentallen worden bereikt. ‘High torque, low engine speed’, dat is het systeem waarbij alle componenten – motor, transmissie, ventilator, hydraulisch systeem en alle hulpapparatuur – exact met de ideale toerentallen functioneren.

motor

Optimaal verbruik

Optimaal verbruik

Het volledige aandrijfsysteem van de Fendt 1000 Vario functioneert op het economisch optimum. De motor, met grote cilinderinhoud en turbocompressor met variabele turbinegeometrie (VTG), weet al bij lage toerentallen zijn enorme kracht efficiënt te ontwikkelen. Transmissie en variabele vierwielaandrijving zorgen binnen het optimale verbruik voor een ideale krachtverdeling. Het koelingsconcept ‘Concentric Air System’ (CAS), met drukkende hoogrendementsventilator, koelt alle warmtewisselaars naar behoefte en zorgt voor een verdere verhoging van het totaalrendement. Alle hulpapparaten, zoals airconditioning, compressor en dynamo, zijn ontworpen met het idee van verminderde slijtage door de toepassing van lage toerentallen als uitgangspunt.

Header

Het Fendt iD-lagetoerentalconcept combineert een permanent laag brandstofverbruik met een langere levensduur. Het toerentalbereik van de Fendt 1000 Vario is 650 tot 1700 t/min. In het belangrijkste werktraject liggen de toerentallen tussen 1100 en 1500 t/min. Daardoor worden de samenstellende delen ontzien en daalt het brandstofverbruik. De motor van de Fendt 1050 Vario bijvoorbeeld levert al vanaf 1100 t/min het indrukwekkende koppel van 2400 Nm.

Header van boven

Zeer modulaire opbouw, handig voor uw dagelijks werk

Zeer modulaire opbouw, handig voor uw dagelijks werk

De Fendt 1000 Vario betreedt met zijn prestaties een nieuw gebied. In zijn constructie als sterk presterende standaardtrekker verenigt hij alle pluspunten voor gebruik op het land en op de weg. Want juist bij grote trekkers zijn de constructieve pluspunten van een standaardtrekker van belang. De Fendt 1000 Vario beschikt over wendbaarheid en overzichtelijkelijkheid, een groot rijcomfort op het land en op de weg, variabiliteit wat betreft banden en aankoppelsystemen, en talloze gebruiksmogelijkheden.

Cabine eerste indruk

De eerste indruk telt, de tweede is doorslaggevend

De eerste indruk telt, de tweede is doorslaggevend

De perfecte combinatie van comfort en de modernste bediening heet Fendt Life Cab. Stap één keer de cabine van de Fendt 1000 Vario binnen en u zult meteen overtuigd zijn: het nieuwe ‘Life Cab’-concept is een geslaagde combinatie van hoogwaardige materialen en de beproefde, praktische Fendt-indeling. De nieuwe beleving van ruimte en zicht wordt gecompleteerd door de vele kleine aspecten die uw dagelijks werk aangenamer zullen maken.

365 dagen per jaar topprestaties

Alle componenten – van motor tot transmissie en van ventilator tot hydraulisch systeem – zijn speciaal met het oog op duurzame prestaties onder uitdagende omstandigheden geconstrueerd, en ontworpen voor grote krachtoverbrenging bij een zo gering mogelijk verbruik. Bij al die kracht overtuigt de Fendt 1000 Vario echter ook door zijn grote wendbaarheid, geringe eigengewicht en hoge nuttige belasting. De nieuwste softwareoplossingen en de vele interfaces openen de weg naar netwerktoepassingen, die door snelle data-analyse en de mogelijkheid van onderhoud tijdens het veldwerk het gebruiksrendement vergroten.

Variotronic groot

Een ongekende Fendt Variotronic

Een ongekende Fendt Variotronic

De Fendt 1000 Vario is voorzien van de nieuwste softwareoplossingen. Deze zijn optimaal geïntegreerd en combineren de afzonderlijke stappen van de werkzaamheden tot een perfect geheel. Of het nu het nieuwe, open spoorgeleidingssysteem betreft of bijvoorbeeld variabele dosering per hectare, Fendt Variotronic biedt oplossingen voor de gehele werkdag (en -nacht). Daarbij staan een eenvoudige bediening en absolute betrouwbaarheid van alle systemen steeds voorop.

Bekijk de cabine in een 360 graden aanzicht!

De Fendt 1000 Specificaties

Model

PK

KW

1038 Vario 396 291
1042 Vario 435 320
1046 Vario 476 350
1050 Vario 517 380