Fendt 200 Vario 1 Large3

De nieuwe generatie Fendt 200 S Vario

De nieuwe generatie Fendt 200 S Vario

De Fendt 200 S Vario staat bekend om zijn maximale wendbaarheid en grote prestaties, in combinatie met de compacte afmetingen en het geringe eigengewicht. Meer dan tien jaar na de introductie heeft de serie Fendt 200 Vario een complete metamorfose ondergaan. Het ontwerp van de grote tractoren is nu ook bij de kleinste trekkerserie overgenomen. Naast de nieuwe cabine is ook het intuïtieve bedieningsconcept FendtONE voor een gemakkelijkere en comfortabele bediening in de Fendt 200 S Vario standaard. Het innovatieve extravermogen-concept Fendt DynamicPerformance vergroot de capaciteit van het topmodel Fendt 211 S Vario.

Vijf modellen

De smalspoortrekkerserie Fendt 200 S Vario omvat vijf modellen: de Fendt 207 S Vario, Fendt 208 S Vario, Fendt 209 S Vario, Fendt 210 S Vario en Fendt 211 S Vario. Het vermogen varieert van 79 tot 124 pk (maximumvermogen volgens ECE R120). Met het extravermogen-concept DynamicPerformance (DP) levert de Fendt 211 Vario maximaal 124 pk. Alle modellen zijn leverbaar in de uitvoeringen Power, Profi en Profi+ (voorheen ProfiPlus).

AGCO-Power motor

De driecilinder AGCO Power-motor, met een inhoud van 3,3 liter, is niet uitgerust met uitlaatgasrecirculatie, maar wel met dieseloxidatiekatalysator (DOC), dieselpartikelfilter (DPF) en selectieve katalytische reductie (SCR); daarmee voldoet hij aan de emissienorm Fase V. Bovendien zijn in de motor onderhoudsvrije klepstoters ingebouwd. De Visctronic-ventilator wordt elektronisch geregeld op grond van de benodigde koelcapaciteit. Dit vermindert het brandstofverbruik en maakt de motor stiller.

Fendt 200 Vario cab Profi+ Large2

Meer ruimte in de nieuwe Fendt-comfortcabine

De ruime en overzichtelijke cabine van de Fendt 200 S Vario is hoger dan die van zijn voorgangers en biedt meer hoofdruimte. De nieuwe bedieningsconsole met multifunctionele joystick maakt een comfortabele en intuïtieve machinebediening mogelijk. Het FendtONE-bedieningsconcept omvat een nieuw bedieningselement opzij in de cabine, met een multifunctionele joystick, een kruishendel en (als optie) een 12''-terminal. Het digitale 10''-dashboard bevindt zich voor aan de stuurkolom. Daarop zijn onder andere de rijsnelheid, het motortoerental en het peil van verschillende vloeistoffen af te lezen. Het digitale dashboard kan worden bediend via een druk-draaiknop op de stuurkolom. Het instellen van machines is gemakkelijker en overzichtelijker geworden. Om comfortabel te werken is de Fendt 200 S Vario standaard uitgerust met elektrische ventielen. Zo kan het debiet exact worden geregeld en kunnen gemakkelijk tijdfuncties worden gekozen. De functies kunnen via het digitale 10''-dashboard of via de 12''-terminal overzichtelijk worden ingesteld.

Comfort voor lange werkdagen, ook voor de bijrijder

Tijdens lange werkdagen bij extreme weersomstandigheden wordt veel van de trekkerbestuurder gevraagd. De bestuurder heeft nu de mogelijkheid om dranken en voeding in een koelvak te bewaren. Bij winterwerk wordt het werkcomfort vergroot door de nieuwe voetruimteverwarming, met een uitgekiend verwarmingsconcept met tien blaasmonden in de voetenruimte van de stuurkolom en in het dak van de cabine. De beklede bijrijdersstoel zorgt voor meer zitcomfort.

De Fendt 200 S Vario is als optie met een ontlastingsregeling voor de fronthefinrichting leverbaar. Daarmee kan de oplegdruk via de terminal traploos worden ingesteld. Dit zorgt voor optimale bodemaanpassing en bij maaien op een oneffen ondergrond voor minder verontreiniging van het gewas.

De Fendt 200 S Vario Power

Met zijn lage zwaartepunt, wendbaarheid, traploze Vario-transmissie en automatische 4wd- en differentieelsystemen is de Fendt 200 S Vario Power een specialist voor gebruik in bergachtig terrein. Met het digitale 10''-dashboard beschikken gebruikers van de Fendt 200 S Vario Power nu voor het eerst standaard over een digitaal scherm. Zo kan de bestuurder bij werken met een opraapwagen via de terminal twee rijsnelheden in de cruisecontrol opslaan, bijvoorbeeld een voor op het land en een voor op de weg. Bovendien kan de bestuurder het motortoerental voor een constant aftakastoerental opslaan en de trekker-werktuigcombinatie zo optimaal laten functioneren. De multifunctionele joystick biedt in de Fendt 200 S Vario Power nieuwe bedieningsmogelijkheden. Voor het eerst kan de trekkerbestuurder nu motor en transmissie via toetsen op de rijhendel instellen. Ook de aansturing van twee ventielen en de activatie van de cruise-control vinden via de rijhendel plaats. De rijhendel is voorzien van vrij programmeerbare toetsen, waarmee bijvoorbeeld werklampen of motor- en transmissiefuncties kunnen worden geregeld.

Fendt 200 Vario 3 Large2

Overzichtelijk en compact: de Fendt 200 S Vario Profi

Overzichtelijk en compact: de Fendt 200 S Vario Profi

Standaard is de Fendt 200 S Vario Profi uitgerust met het digitale 10''-dashboard. Als optie is echter ook een 12''-terminal op de bedieningsconsole leverbaar, waarmee de bestuurder meer schermoppervlak tot zijn beschikking krijgt. De standaard load-sensing-pomp (LS-pomp) of de als optie leverbare 3L-joystick maken de Fendt 200 S Vario Profi perfect geschikt voor voorladerwerk. De 3L-joystick kan onder andere voor het bedienen van de voorlader met geïntegreerde functie voor het wisselen van rijrichting worden gebruikt. Ompakken is daarbij niet meer nodig. De nieuwe cabine met dakraam maakt werkzaamheden zoals het opslaan van balen gemakkelijker doordat de bestuurder optimaal zicht heeft op de voorlader. Bovendien kan de voorruit worden opengezet, waardoor communicatie bij werken in de stal of op het erf gemakkelijker wordt. Verder is de cabine ook leverbaar met deuren rechts en links, die in- en uitstappen rechts en links mogelijk maken.

200S Vario Profi +

De Fendt 200 S Vario Profi+ biedt nagenoeg alle mogelijkheden voor Smart Farming, in combinatie met optimaal rijcomfort. Het digitale 10''-dashboard en de 12''-terminal opzij in de cabine vergemakkelijken de toepassing van ISOBUS-compatibele werktuigen met gelijktijdig geactiveerd spoorgeleidingssysteem in de vollegrondsgroenteteelt. Op de terminal kunnen verschillende machine-, ISOBUS- en spoorgeleidingsfuncties worden weergegeven. De bestuurder kan de weergave aan zijn persoonlijke wensen aanpassen. Hij kan bijvoorbeeld bij werken met een plantmachine of een schoffelmachine met behulp van Fendt Guide (voorheen VarioGuide) tot op de centimeter nauwkeurig werken en voortdurend overzicht houden. In een boomkwekerij kan Fendt Guide worden gebruikt bij het planten van nieuwe bomen, zodat het beschikbare oppervlak optimaal wordt benut.

Fendt taskdoc

Fendt TaskDoc biedt agrariërs een gemakkelijke instap in de geautomatiseerde documentatie. Het taakgerelateerde documentatiesysteem bestaat enerzijds uit plannings- en beheersfuncties. Zo kan de bedrijfsleider via de offboard-toepassing van FendtONE mobiel of vanuit kantoor in een paar klikken taken opstellen en rechtstreeks naar de machine verzenden. Anderzijds kunnen op de trekker met de onboard-functie Fendt TaskDoc taken worden afgewerkt en gedocumenteerd, waarna ze als taakbericht rechtstreeks naar kantoor kunnen worden teruggezonden. Daar kunt u de gegevens meer in detail bekijken – bijvoorbeeld het bewerkte oppervlak of opgebrachte hoeveelheden. Bovendien heeft de bedrijfsleider in een kaartweergave een overzicht van alle geselecteerde parameters. Fendt TaskDoc maakt de documentatie van de verrichte werkzaamheden eenvoudiger, terwijl de bedrijfsleider waardevolle tijd bespaart.

Fendt 200 Vario 6 Large

Licht en krachtig

Het innovatieve extravermogen-concept DynamicPerformance maakt bij de Fendt 211 S Vario via vraagafhankelijke aansturing tot wel 10 pk meer vermogen vrij, juist op momenten dat dit vermogen nodig is. DP is niet aan rijsnelheid of speciaal gebruik van de trekker gebonden, maar functioneert zuiver dynamisch. Als bepaalde componenten, bijvoorbeeld aftakas, hydrauliek, motorventilator of airconditioning, op enig moment meer vermogen vragen, herkent het DP-systeem dit en maakt via een slim regelmechanisme meer vermogen vrij. Het DP-extravermogen-concept is ook actief bij aftakas-aangedreven werkzaamheden in stilstand, zoals op veebedrijven de aandrijving van een voermengwagen. Ook bij transport- en veldwerk wordt DynamicPerformance door actieve vermogensafnemers geactiveerd. Die 10 extra pk’s van de Fendt 211 S Vario zijn interessant voor die bedrijven die behoefte hebben aan een compacte, lichte en wendbare trekker die indien nodig ook meer vermogen tot zijn beschikking heeft.

Fendt DynamicPerformance Graphic EN Large

Dynamic Performance Graphic