Fendt 200 VFP Vario 1 Large3

De nieuwe 200 V/F/P: Klaar voor morgen!

De nieuwe 200 V/F/P: Klaar voor morgen!

Vandaag al de uitdagingen van morgen aangaan: de nieuwe Fendt 200 V/F/P Vario is uw partner voor het boeken van excellente resultaten, zowel vandaag als morgen. Hij is uitgerust met functies en software die uw werk verlichten en digitaliseren – zodat uw bedrijf ook in de toekomst succes kan oogsten. Ervaar hoe uw trekker spelenderwijs zijn weg door uw gewassen vindt. Onze Fendt 200 V/F/P Vario is een specialist voor veeleisende opgaven, een absoluut flexibele prof en thuis in wijngaarden, boomgaarden en andere speciale teelten.

Vijf modellen

De smalspoortrekkerserie Fendt 200 V/F/P Vario omvat vijf modellen: de Fendt 207 Vario, Fendt 208 Vario, Fendt 209 Vario, Fendt 210 Vario en Fendt 211 Vario. De buitenafmetingen bedragen 1,07 tot 1,68 meter. Het vermogen van de serie loopt uiteen van 79 tot 124 pk volgens ECE R120. Alle modellen zijn leverbaar in de uitvoeringen Power, Profi en Profi+ (voorheen ProfiPlus). Het topmodel, de Fendt 211 Vario, kan met behulp van het extravermogen-concept DynamicPerformance een vermogen van maar liefst 124 pk leveren.

AGCO-Power motor

De driecilinder AGCO Power-motor, met een inhoud van 3,3 liter, is niet uitgerust met uitlaatgasrecirculatie, maar wel met dieseloxidatiekatalysator (DOC), dieselpartikelfilter (DPF) en selectieve katalytische reductie (SCR); daarmee voldoet hij aan de emissienorm Fase V. Bovendien zijn in de motor onderhoudsvrije klepstoters ingebouwd. De elektronisch aangestuurde Visctronic-ventilator draait precies zoveel als nodig is. Daardoor loopt hij stil en wordt brandstof bespaard.

Fendt 200 VFP Vario cab Profi+ Large2

Meer ruimte in de nieuwe Fendt-comfortcabine

De nieuwe vierstijlencabine van de Fendt 200 V/F/P Vario is ruimer dan die van zijn voorgangers en biedt meer hoofdruimte. Van de nieuwe cabine kan het filtersysteem bij de fabricage naar beschermingscategorie 4 worden omgezet. In de basisinstelling voldoet het systeem aan alle normen voor een cabine met beschermingscategorie 2. Indien nodig kan het filtersysteem echter ook worden omgezet naar beschermingscategorie 4, EU-norm EN15695, met bescherming tegen stof, vloeibare gewasbeschermingsmiddelen en de dampen daarvan. Op die manier voldoet de Fendt 200 V/F/P Vario aan alle eisen voor toepassing in de gewasbescherming en is de trekkerbestuurder beschermd. Is het werk voltooid, dan kan het filtersysteem via de terminal eenvoudig weer worden omgezet. De nieuwe bedieningsconsole met multifunctionele joystick maakt een comfortabele en intuïtieve machinebediening mogelijk.

FendtONE bedieningsconcept

Het FendtONE-bedieningsconcept omvat een nieuwe bedieningsconsole opzij in de cabine, met een multifunctionele joystick, een kruishendel en een 12''-terminal. In de Fendt 200 V/F/P Vario is de 12''-terminal in het dak boven de voorruit geïntegreerd. Het digitale 10''-dashboard bevindt zich voor aan de stuurkolom. Daarop zijn onder andere de rijsnelheid, het motortoerental en het peil van verschillende vloeistoffen af te lezen. Het digitale dashboard kan worden bediend via een druk-draaiknop op de stuurkolom. Het instellen van machines is gemakkelijker en overzichtelijker geworden.

Comfort

De Fendt 200 P Vario is als optie met een ontlastingsregeling voor de fronthefinrichting leverbaar. De oplegdruk kan via de terminal comfortabel en traploos worden ingesteld en zorgt voor een betere tractie en optimale aanpassing aan de ondergrond. Daardoor is het klimvermogen op overgangen tussen helling en vlakte beter en worden ook daar optimale arbeidsresultaten gerealiseerd. Bovendien biedt de Fendt 200 V/F/P Vario volwaardige ruimte voor de aanbouw van werktuigen voor- en achteraan de trekker en links en rechts tussen voor- en achteras.

Fendt 200 VFP Vario 7 Large2

Innovatief

Innovatief

Het innovatieve extravermogen-concept DynamicPerformance (DP) maakt bij de Fendt 211 V/F/P Vario via vraagafhankelijke aansturing 10 pk extra vermogen vrij, precies op momenten dat dit vermogen nodig is. Het is niet aan rijsnelheid of speciaal gebruik van de trekker gebonden, maar functioneert zuiver dynamisch.  

Het motorvermogen van trekkers moet meestal over vele afnemers worden verdeeld, zoals aftakassen, hydraulisch systeem, motorventilator en airconditioning. Als bepaalde componenten op enig moment meer vermogen nodig hebben, wordt dat door het DP-systeem herkend en maakt het daar vervolgens via een slim regelmechanisme meer vermogen voor vrij.

200 V/F/P Vario Power

Met het digitale 10''-dashboard hebben gebruikers van de Fendt 200 V/F/P Vario Power nu voor het eerst standaard de beschikking over een digitaal scherm. Zo kan de bestuurder onder andere de motor, de transmissie en de hydrauliek nu veel gemakkelijker, sneller en overzichtelijker instellen. De multifunctionele joystick biedt in de Fendt 200 V/F/P Vario Power nieuwe bedieningsmogelijkheden. Via een scrollwiel op de rijhendel kan de actuele cruisecontrolsnelheid worden gewijzigd, ook kunnen twee proportionele ventielen worden aangestuurd. De rijhendel is voorzien van vrij programmeerbare toetsen, waaraan bijvoorbeeld hydrauliekfuncties kunnen worden toegewezen.

200 V/F/P Vario Profi

Standaard is de Fendt 200 V/F/P Vario Profi uitgerust met het digitale 10''-dashboard. Als optie is echter ook een 12''-terminal in het dak boven de voorruit leverbaar, waarmee de bestuurder de beschikking krijgt over meer schermoppervlak. De schermweergave op de terminal kan flexibel worden geconfigureerd. De standaard load-sensing-pomp (LS-pomp) en de als optie leverbare 3L-joystick maken de Fendt 200 V/F/P Vario Profi perfect geschikt voor het werken met veeleisende werktuigen. 

Fendt 200 VFP Vario 5 Large3

Smart Farming oplossingen

Als eerste smalspoortrekker is de Fendt 200 V/F/P Vario Profi+ voorzien van alle Smart Farming-oplossingen die op de standaardtrekkers Fendt 300 Vario en Fendt 700 Vario leverbaar zijn. Naast het spoorgeleidingssysteem Fendt Guide (voorheen VarioGuide) zijn voor de Fendt 200 V/F/P Vario Profi+ in de module Agronomie de Fendt Task Manager en Fendt TaskDoc (voorheen VarioDoc Pro) beschikbaar.

Via de Fendt Task Manager kan de bedrijfsleider op kantoor of onderweg taken opstellen en rechtstreeks naar de machine zenden. Als de Fendt Task Manager samen met Fendt Guide en het correctiesignaal RTK wordt gebruikt, kan de Fendt 200 V/F/P Vario tot op de centimeter nauwkeurig door de rijen rijden en culturen efficiënter bewerken. Op die manier kunnen bij toepassing van gewasbeschermingsmiddelen dubbele doseringen worden voorkomen. Als het werk klaar is, kan de taak met Fendt TaskDoc automatisch naar kantoor worden verzonden. Dat maakt de documentatie van de uitgevoerde werkzaamheden gemakkelijker.

Fendt DynamicPerformance Graphic EN Large

Dynamic Performance Graphic