groot met jongen

Jouw bedrijf, jouw visie.

Jouw bedrijf, jouw visie.

De Fendt 500 Vario is dé ideale allround trekker, waarop u altijd kunt rekenen. Hij kenmerkt zich door een grote trekkracht, precies bij verplegingswerk, zeer zuinig in het verbruik, comfortabel en veilig tijdens transport. Uiteindelijk zal hij u overtuigen tijdens het gebruik met voorlader door zijn wendbaarheid en overzichtelijkheid en zo uw bedrijf een nieuwe kwaliteit en een ideaal vooruitzicht bieden. De Fendt 500 Vario. Uw ideale visie.

Ideale perspectieven voor uw bedrijf

Of het nu om werkzaamheden in de akkerbouw, voor de veredeling of voor graslanden gaat, op de Fendt 500 Vario kan ieder werktuig direct op de ideale aansluiting worden aangesloten, wat een groot voordeel voor u is, want zo kunt u met slechts één trekker aan alle eisen van uw bedrijf voldoen. Tegenwoordig zijn middelgrote of grote bedrijven aangewezen op trekkers met een hoge belastbaarheid, flexibiliteit, kwaliteit en efficiëntie. Zorg ervoor dat uw bedrijf klaar is voor de toekomst met de Fendt 500 Vario, dé trekker voor alle situaties.

Veld, straat of erf – altijd onderweg

Met de compacte 500 Vario werkt u snel, flexibel en wendbaar. Met name tijdens het transport komt het snelle en economische rijden tot 50 km/h bij een lager toerental tot zijn recht. Dankzij  de lage gewicht-vermogensverhouding is het  bovendien geen probleem om veel gewicht bij te laden. Vele Fendt Variotronic-functies, zoals de nieuwe spoorgeleiding, programmeerbare afgiftehoeveelheden en de automatische documentatie maken deze trekker tot een populaire allrounder in het machinepark.

572891200237fbaa1353515b 1469620050

Een allrounder die weet wat hij moet doen

De Fendt 500 Vario heeft meer aansluitingen dan enige andere trekker in zijn vermogensklasse. In totaal zijn er 22 aansluitpunten aan de voor- en achterkant aangebracht: voor o.a. de hydrauliek, ISOBUS, Power Beyond, voorste en achterste aftakas enz. Dat garandeert veelzijdige toepassingsmogelijkheden en probleemloos aansluiten van de werktuigen. Door het robuuste halve frame is in totaal een gewicht van 10,5 ton toegestaan, waarvan alleen al 8,5 ton op de achteras. Voor flexibele spoorinstellingen wordt op verzoek op de Fendt 500 Vario een asstomp geleverd.

Top-Team voor voorladerwerkzaamheden

De Fendt 500 Vario is gemaakt voor voorladerwerkzaamheden: De smalle motorkap  zorgt voor een uitstekende wendbaarheid en een  perfect overzicht. De VisioPlus-cabine met gebogen voorruit breidt het zicht nog verder uit en zorgt voor volledig zicht op de voorlader. Het grote hydraulische vermogen bij lage motortoerentallen zorgt voor snelle hefbewegingen en zeer nauwkeurige bediening van de voorlader. De bediening is optimaal op de rechter armleuning en in de Vario-terminal geïntegreerd.

Een ondernemer aan het woord:

Hydrauliek voor een grote beweeglijkheid

De Fendt 500 Vario is uitgerust met de moderne loadsensing-technologie met een hydraulisch vermogen  van max. 158 l/min. Maximaal zeven elektrohydraulisch  dubbelwerkende ventielen mogelijk, vijf aan de achterkant en twee aan de voorkant. Er kan 55 liter  aan hydrauliekolie worden ontnomen en staan de hydraulische afnemers volledig ter beschikking.  Door  het gescheiden transmissie- en hydrauliekoliecircuit  ontstaat geen vervuiling in de transmissieolie. Schone  olie houdt ook een nieuwe lekolieopvang in, die in de front- en achterhef is geïntegreerd en waarvan de verzamelde olie weer te gebruiken is.