828 VG nacht 44987

Meer aansluitpunten

De Fendt 800 Vario heeft meer aansluitpunten dan enige andere trekker in zijn vermogensklasse: zes elektrohydraulische dubbelwerkende  ventielen achter en twee voor, ‘Power Beyond’,  ISOBUS-aansluiting en nog veel meer. In totaal  heeft de 800 Vario meer dan 24 aansluitpunten,  die zowel voor als achter op logische plaatsen zijn aangebracht. Dat garandeert veelzijdige toepassingsmogelijkheden en probleemloos aansluiten  van alle werktuigen – voor een effectieve samenwerking tussen trekker en werktuig.

Krachtige hefinrichtingen

De elektrohydraulische achterhef, met een maximale hefkracht van 11.110 daN, garandeert dat  ook zware aanbouwwerktuigen in de praktijk zonder problemen op de maximale hefhoogte kunnen worden gebracht. Dankzij het hefvermogen  van maximaal 5030 daN kan ook de fronthef zware  werktuigen aan. De nieuwe, uit één stuk gegoten fronthefinrichting is geïntegreerd uitgevoerd,  zodat de koppelingspunten zich dicht bij de trekker bevinden. Bovendien is de lekolie-opvang  beschermd in achter- en fronthefinrichting ondergebracht.

Ontlastingsregeling van de fronthefinrichting

De comfort-fronthef kan als optie met een ontlastingsregeling worden uitgerust, die via de Varioterminal kan worden ingesteld. Daarmee kan men het werktuig via het dubbelwerkende fronthefventiel laten zakken en het gewicht van het werktuig op de vooras overdragen. In het bijzonder is dit gunstig bij gebruik van een sneeuwploeg en bij werken met de frontmaaier op grasland, omdat  de werktuiggeleiding zich zeer snel aan bodemoneffenheden aanpast. Ontlastingsveren voor de maaier zijn nu overbodig.  

aanbouw

Krachtig hydraulisch systeem met energiezuinig concept

Met zijn load-sensing-technologie is de 800 Vario maximaal toegerust voor veeleisende toepassingen. Afhankelijk van de toepassing kan de 800 Vario met een load-sensing-pomp met een olieopbrengst van 152 (standaard) of 205 (optie) liter per minuut worden geleverd.  

Aftakassen met spaarfunctie

Het toerental van de aftakas kan op de multifunctionele armleuning eenvoudig worden ingesteld.  Aan de achterzijde van de trekker kan ook links en rechts de externe bediening worden gebruikt. De  aftakassnelheden (540E/1000 of 1000/1000E) aan de achterzijde maken bij geschikte omstandigheden werken bij verminderd motortoerental mogelijk. Zo bespaart u brandstof! Op de frontaftakas  (1000 t/min) kan een breed scala aan frontwerktuigen worden aangesloten.