Fendt 300 Vario gekozen tot ‘Machine of the year’ op de SIMA in Parijs

20 september 2015

De nieuwe Fendt 300 Vario wordt op de SIMA in Parijs tot ‘Machine of the year’ gekozen.19 techniekredacteuren uit acht Europese landen gaven onderscheidingen in 17 categorieën voor de beste nieuwe producten in de landbouwtechniek.

De Fendt 300 Vario heeft in de categorie ‘Tractoren onder 150 pk’ bij de internationale vakjury gescoord. “De nieuwe 300 heeft ons allemaal overtuigd. De machine is qua opbouw en techniek niet meer te vergelijken met het voorgaande model“, aldus Dieter Dänzer - hoofdredacteur van het branchenieuwsblad AGRARTECHNIK - de innovatie van de tractor. “Met een ontlastende hydraulische fronthef aan de voorkant, elektrische ventielen en de nieuwe, grote cabine biedt de 300 Vario de boeren veel nieuwe technische innovaties in deze midden-vermogensklasse. Daarmee zou deze eigenlijk een nieuwe naam hebben verdiend“, gekscheert de landbouwjournalist. De Fendt 300 S4 is dit najaar ook in Nederland leverbaar.

Het vermogensbereik van 100 - 149 pk omvat het grootste marktsegment in Frankrijk. “Met deze uitstekende machine zouden wij hier nog verder willen groeien. Ons doel is om soortgelijke hoge marktaandelen te bereiken als bij onze grote tractoren“, aldus Fabien Pottier, Commercieel Directeur Fendt France.

Fendt in Frankrijk voor het eerst boven 10 procent marktaandeel
In de laatste 10 jaar groeide het marktaandeel van Fendt tractoren vanaf 60 pk enorm en steeg van 5,8 procent naar 10,8 procent in 2014. “Het is een groei van vijf procent marktaandeel op de grootste agrarische markt in Europa. Juist tegen de achtergrond van de gespannen Franse tractormarkt in het afgelopen jaar, is de uitbreiding van het marktaandeel van bijzondere waarde“, zo benadrukt Peter-Josef Paffen - Voorzitter van de AGCO/Fendt Directie.

De klantenrespons op de SIMA
Fendt presenteert zich op de SIMA in Parijs als fullliner. Naast de combine Fendt 9490 X en de veldhakselaar Katana 85, worden ook de nieuwe Fendt 300 Vario en de nieuwe Fendt 700 Vario in verschillende uitrustingsvarianten van ‘Power’ via ‘Profi’ tot ‘Profi Plus’ tentoongesteld. Trekpleister voor veel bezoekers is de voor het eerst op een grote beurs geëxposeerde Fendt 1000 Vario. De 500 pk tractor is absoluut één van de meest gefotografeerde machines van de beurs – gerust het topmodel van de SIMA te noemen. “Na de eerste drie beursdagen kunnen we nu al een zeer positieve tussenbalans opmaken“, aldus Peter-Josef Paffen. “Onze Fendt stand wordt zeer druk bezocht. Ook de gesprekken met boeren en de belangstelling voor onze machines stemmen mij en mijn Franse team zeer positief. En als we dan ook nog voor onze producten worden onderscheiden, dan verheugen we ons nu al op de Agritechnica in Hannover“, stelt Paffen.

Op de grootste landbouwtechniekbeurs Agritechnica zullen in november door ‘dlv Verlag’ (Duitse Landbouwuitgeverij) de ‘Machine of the year 2016’ bekend worden gemaakt.

Over Fendt
Fendt maakt al meer dan tachtig jaar kwalitatief hoogwaardige tractoren. Met die ervaring is de innovatieve Fendt Efficiënt Technology ontwikkeld, die resulteert in een hoge betrouwbaarheid, een hoge restwaarde en lage gebruikskosten. Kenmerkend voor de Fendt producten zijn verder zijn de hoge mate van comfort, veiligheid en gebruiksgemak. De combinatie met het professionele Nederlandse dealernetwerk maakt een investering in Fendt, een investering die rendement oplevert.