Dominic Esser neemt leiding Europese Fendt-verkoop over

Dominic Esser wordt met ingang van 1 september 2024 benoemd tot Director, Sales Fendt EME en wordt verantwoordelijk voor de Fendt-verkoop in de EME-regio (Europa & Midden-Oosten). Hij volgt Christian Erkens op.

In zijn nieuwe functie zal Dr. Dominic Esser leiding geven aan het internationale Fendt-verkoopteam in Europa en nauw samenwerken met de regionale verkoopteams om de verkoopprestaties van Fendt verder te verbeteren. Samen met zijn team zal hij zich richten op onderwerpen als de ontwikkeling van de Europese Fendt full line productportfolio en klanttevredenheid.

Dr. Esser kwam begin 2013 bij AGCO als adviseur Strategie & Integratie. Na verschillende functies te hebben bekleed binnen de AGCO Coöperatie, leidt hij sinds 2019 het Europese S&I team als Director Strategy & Integration. Gedurende deze tijd ondersteunde hij met succes de integratie van de voormalige Lely-activiteiten in de AGCO-kernmerken Massey Ferguson en Fendt. Onlangs was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de wereldwijde strategieën van de merken Fendt en Valtra.

Dominic Esser studeerde rechten en landbouwwetenschappen aan de Universiteit van Bonn en behaalde een doctoraat in landbouwrecht aan de Universiteit van Zürich.

"Met Dominic Esser hebben we een persoonlijkheid in huis gehaald met vele jaren ervaring bij AGCO en een diepgaande kennis van de landbouwmachinesector. Als Director Sales Fendt EME zal hij zorgen voor voortdurende groei op de Europese afzetmarkten en zo belangrijke voorwaarden creëren voor de verdere groei van Fendt", zegt Christoph Gröblinghoff, Vice President & Chairman of the Fendt Management Board EME. "Dominic Esser heeft ook agrarische expertise en kent de behoeften van boeren, aangezien zijn familie een boerderij runt in het Rijnland."