Fendt 514 op eenzame hoogte

Ook in ons eigen Nederland wordt deze maand mechanisatienieuws van wereldniveau gepresenteerd. Vohamij Heythuysen, dealervestiging van Mechan Groep, zet een Fendt 514 op eenzame hoogte door de trekker aan te passen naar een gemeten bodemvrijheid van 67 cm.

Rob Jenniskens van Vohamij Heythuysen vertelt: “Met deze bodemvrijheid hebben we ruimschoots antwoord op de vraag vanuit een nichemarkt. Maar voor dezelfde gebruikers is het zeker zo belangrijk dat we hiermee volledig voldoen aan de voorwaarden die we ons in de ontwerpfase hebben gesteld. Namelijk een top trekker als basis, een praktische hoogte waarmee deze Fendt breed inzetbaar blijft. En geen technische aanpassingen aan motor, transmissie en assen. Omdat wij bovengenoemde argumenten combineren met een beperkte meerprijs zijn we overtuigd van onze presentatie als de beste oplossing. We staan hiermee letterlijk op eenzame hoogte!”

“Welke Fendt 500 S4 u ook kiest, de verhogingskit kan op een Power, Profi en op de meest complete versie de ProfiPlus en dus kan uw verhoogde trekker van alle moderne technieken als VarioGuide (spoorgeleiding), Sectiecontrol, VRC (Variabele Afgifte regeling) en het Variodoc documentatiesysteem worden voorzien. Vanzelfsprekend heeft de basistrekker de Power al een VisioPlus cabine, traploze Vario aandrijving (met rijsnelheden van 20 mtr/uur tot 53 km/uur) , geveerde vooras en een heel scala aan technieken die u verder nergens zult vinden. Wij willen u hier graag verder uitgebreid over informeren”.

De hoogte van 67 cm is een bewuste keuze. De ontwerpers bij Vohamij zijn zich ervan bewust dat ze hiermee niet de allerhoogste bodemvrijheid in Nederland hebben gecreëerd. Maar waar extreem aangepaste trekkers vaak een zeer beperkte inzet kennen en daarmee de jaarlijkse vaste kosten onevenredig drukken op de kosten per draaiuur, blijft deze trekker breed inzetbaar. Met deze geometrie van aandrijving, aftakassen en hefinrichtingen blijven grond- en  conventionele werkzaamheden zonder concessies uit te voeren.

“Het in stand houden van de originele aandrijflijn was voor de ontwerpers ook een vereiste. We blijven werken met techniek. De originele Fendt aandrijflijn voldoet in ontwerp, kwaliteit en veiligheid aan alle maximale eisen. Jarenlang beproefd en gewaardeerd. En mocht er toch een technische onvolkomenheid optreden dan hoeft de gebruiker geen weken te wachten op fabricage van maatwerk onderdelen of mee te betalen aan een uit zekerheid aangelegde unieke voorraad”, aldus Jenniskens.

 

vohamij fendt 6082 2

vohamij fendt 5962 2