Fendt dealers Van den Brink en Van der Weerd breiden uit

02 januari 2019

Per 1 januari 2019 breidt Van der Weerd de Fendt verkoop- en service-activiteiten uit naar de Flevopolder en de noordelijke Veluwe. Tegelijkertijd breidt Fendt-dealer Van den Brink haar activiteiten uit naar de midden Veluwe. Dat maakte Mechan Groep, de importeur van Fendt tractoren in Nederland, vandaag bekend. “Beide dealers zijn succesvolle, gewaardeerde familiebedrijven met een lange geschiedenis”, zegt Stans van de Wetering, directeur Fendt. “Wij hebben het volste vertrouwen in deze dealers”.

De historie van R. van der Weerd Landbouwmechanisatie gaat terug naar 1889, toen Ruth van der Weerd een klompenwinkel in Kampen startte. Inmiddels is het bedrijf in Kampen gegroeid tot een professioneel landbouwmechanisatiebedrijf dat actief is met de verkoop en onderhoud van zowel nieuwe als gebruikte tractoren, naast landbouwmachines, melkmachines, melkrobots en tuin- en parkmachines.  Van der Weerd gaat de Fendt activiteiten in eerste instantie verzorgen vanuit de vestiging in Kampen. Op korte termijn gaat er een, door de Mechan Groep geïnitieerde, uitbreiding naar de Flevopolder plaatsvinden.  “De uitbreiding van ons rayon is een mooi resultaat van de service gerichte instelling van onze medewerkers en goede klantgerichtheid in de afgelopen jaren. Dit is een gevolg van de vertrouwensband die we met onze leveranciers en klanten de afgelopen decennia hebben opgebouwd.”, aldus Willem van der Weerd, de huidige directeur van het familiebedrijf.  

Landbouwmechanisatiebedrijf W. van den Brink opereert al decennialang vanuit Harskamp. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de familie Willemsen. Van den Brink heeft diverse dealer- en importeurschappen van gerenommeerde merken, waaronder Fendt.  Eigenaar Wout Willemsen licht de uitbreiding toe: “Twee jaar geleden hebben we onze werkplaats flink uitgebreid en grondig gemoderniseerd met diverse innovatieve technologieën. Daardoor zien we nu een grote toename in klanten, ook uit de landbouw. De uitbreiding van onze activiteiten sluit daarom heel goed aan bij onze ontwikkeling als bedrijf”.  Mechan Groep heeft naar aanleiding van het vervallen dealercontract van Van Arendonk besloten het gebied toe te kennen aan reeds bestaande, loyale partners. “Dit is in lijn met de Mechan Groep visie, waarbij schaalvergroting noodzakelijk wordt geacht voor gezondere en kwalitatief sterkere dealers, die daarmee beter kunnen inspringen op klantwensen. Voldoende schaalgrootte is voor dealers immers een belangrijke voorwaarde om de noodzakelijke investeringen te kunnen doen.” aldus Stans van de Wetering. “Voor sale, service en garantie kunnen onze Fendt klanten in de regio dus vanaf heden terecht bij deze officiële partners”.