Mechan Groep breidt uit in Friesland door overname Martien Visser Mechanisatie BV

Met de overname van Martien Visser Mechanisatie BV in Joure versterkt Mechan Groep haar positie in het dealernetwerk van Fendt in Nederland. Mechan Dealer Groep bestaat –van noord naar zuid– uit Niestijl Mechanisatie in Siddeburen, Mechan Dealer in Achterveld, Gebr. Bonenkamp, met vestigingen in Ijsselstein en Tiel, Steenbergen Mechanisatie in Numansdorp en Vohamij in Heythuysen. Daarnaast beheert de groep ook het occasioncenter van Mechan Next en Harvest 4 You in Veghel. Per 1 mei 2020 wordt Martien Visser Mechanisatie BV in Joure daaraan toegevoegd. Visser voert het complete programma van Fendt, maar levert daarnaast ook machines en werktuigen van onder andere de merken JCB, Lely, Topcon, Flingk, Kranzle, Mammut en Palmse.

“Mijn vrouw Hiltje en ik hebben dit landbouwmechanisatiebedrijf 23 jaar geleden overgenomen van Cebeco en uitgebouwd tot wat het nu is”, zegt eigenaar Martien Visser. ”Maar we willen ons bedrijf graag verder ontwikkelen, om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van een financieel solide en professionele groep kunnen we dat beter voor elkaar krijgen. Wij zijn daarom heel blij met de samenwerking met Mechan.” Ook Eric Kraan, die samen met Ray Uiterwaal de directie vormt van Mechan is verheugd: “Martien Visser is al jarenlang een zeer gewaardeerde en toonaangevende dealer in ons netwerk. Met deze samenwerking voegen we een sterke Friese speler toe aan onze dealergroep en kunnen de klanten van Martien Visser Mechanisatie BV profiteren van onze gezamenlijke slagkracht. We kijken uit naar de samenwerking met Martien en Hiltje die aan het bedrijf verbonden zullen blijven.”

Mechan Groep is in Nederland onder andere distributeur van de tractormerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Daarnaast levert het bedrijf een scala aan landbouwwerktuigen en machines voor de groen- en landbouwsector. Het moederbedrijf Mechan Holding is als distributeur ook actief in België en Afrika. De groeistrategie van Mechan Groep is vervat in de pay-off ‘Equip to Grow’.