Mechan Groep neemt Mecha-Service Emmeloord over

Mecha-Service in Emmeloord (Noordoostpolder) maakt vanaf vandaag deel uit van de Mechan Dealer Groep. De Mechan Dealer Groep bestaat uit acht dealers, verspreid over Nederland en zijn onderdeel van de Mechan Groep, distributeur van onder andere Fendt, Massey Ferguson, Valtra en Fella. De afgelopen twee jaar zijn er verschillende dealerbedrijven overgenomen. “De versterking van ons dealernetwerk is een belangrijk speerpunt in onze strategie”, zegt Eric Kraan, COO van Mechan Groep. “En de overname van Mecha-Service past daar naadloos in.”  Mecha-Service voert naast Fendt tractoren en hooibouwmachines, ook onder andere de merken Agrifac, Lemken en VSS machinebouw.

“Wij beschouwen Mecha-Service als een bedrijf met een uitstekende reputatie, een zeer sterk management en een prachtige, strategische ligging”, zegt Stans van de Wetering, Directeur Fendt bij Mechan Groep, die het bedrijf al enige jaren kent. “De Noordoostpolder is een bijzonder gebied, met specifieke wensen. Het team van Mecha-Service kent dat gebied als zijn broekzak. En daarom zijn we heel trots dat ze zich bij ons aansluiten.” Grondlegger Chris Heijboer van Mecha-Service is ook verheugd: “Mechan Groep is een sterke partner, die voor de nodige stabiliteit en slagkracht in de toekomst zorgt”. Martijn Heijboer (zoon), sinds 2014 mede-eigenaar van het bedrijf, blijft na de overname verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bedrijf. “Deze samenwerking maakt dat wij ons met al onze merken volledig kunnen richten op het vergroten van ons marktaandeel in onze regio.”

Naast Mecha-Service bestaat de Mechan Dealergroep nu uit Niestijl Mechanisatie (Siddeburen), Vohamij (Heythuysen), Steenbergen Mechanisatie (Numansdorp), Gebr. Bonenkamp (IJsselstein en Tiel), Martien Visser Mechanisatie (Joure), Mechan Dealer (Achterveld) en occasioncenter Mechan Next/Harvest4You (Veghel). Mechan Groep levert een scala aan landbouwwerktuigen en machines voor de groen- en landbouwsector. Het moederbedrijf Mechan Holding is als distributeur ook actief in België en Afrika. De groeistrategie van Mechan Groep is vervat in de pay-off ‘Equip to Grow’.