AGCO lanceert gratis tool voor operationele planning voor landbouwers in West-Europa

AGCO Corporation heeft vandaag aangekondigd dat er een gloednieuwe online tool genaamd Geo-Bird is gelanceerd die landbouwers over de hele wereld kan helpen om zelfstandig hun GNSS-machinegeleidingslijnen (Global Navigation Satellite System) te plannen en te optimaliseren. Na een periode van pre-release testen en het verzamelen van maximale feedback van eindgebruikers is deze applicatie nu beschikbaar.


Het aantal bochten dat een landbouwer met zijn tractor moet maken en de hoeveelheid brandstof die nodig is om een veld te bewerken worden in grote mate bepaald door de manier waarop de rijlijn wordt benaderd. Hoewel er verschillende methoden kunnen worden gebruikt om efficiënte rijlijnen te genereren in de cabine, hebben veel boeren de wens geuit om efficiëntere rijlijnen te genereren vanuit de cabine en buiten het seizoen vanuit het comfort van hun kantoor.


"De mogelijkheid om vooraf en buiten de drukte van smalle periodes te plannen om het veldwerk te voltooien is erg belangrijk voor onze klanten," legt Mark Theuerkauf, Fuse Go-To-Market Lead, uit. "Dit geldt vooral wanneer men op gehuurd land werkt, als loonwerker op veel verschillende velden werkt, of speciale gewassen teelt in combinatie met lokale uitdagende omstandigheden, zoals onregelmatige of hellende veldomstandigheden. Het is vaak een gok om te weten wat de meest efficiënte werkrichting moet zijn."

Geo-Bird is een gebruiksvriendelijke applicatie die landbouwers kan helpen deze uitdaging te overwinnen. Met minimale invoer analyseren geavanceerde algoritmen in Geo-Bird de vorm van het veld en berekenen, rekening houdend met de werkbreedte van de werktuigen, de optimale rijrichting. Drie mogelijke routes worden berekend en ter vergelijking kan ook een handmatige richting worden ingevoerd.

Van elke berekende route worden de tijdsbesparing, de rijlijnen en het aantal bochten getoond, handig gerangschikt om de verschillen en potentiële besparingen gemakkelijk te kunnen zien.

Volgens de Fuse open platform filosofie kan de gewenste routing in het juiste formaat worden gedownload voor direct gebruik op de terminal van de boer in de cabine, door eenvoudigweg uw huidige geleidingssysteem te kiezen uit een uitgebreide lijst van merken van derden.

De Geo-Bird applicatie is gratis en is te downloaden via deze link: www.geo-bird.com. Aangezien topografie voor veel regio's een belangrijke factor is bij deze berekening, wordt er al gewerkt aan een binnenkort uit te brengen, gratis upgrade, die in het eerste kwartaal van 2023 zal worden gelanceerd. Geo-Bird zal in de toekomst meer geavanceerde functies blijven introduceren met meer nuttige en praktische functies waarvoor mogelijk een vergoeding moet worden betaald.


Geo-Bird is volledig GDPR-compliant en beschermt gebruikersgegevens en privacy. Alle gegevens worden uitgewisseld via beveiligde versleutelde verbindingen.

Fendt-klanten kunnen hun spoorlijnen in Geo-Bird controleren en zo nodig hun uitlijning aanpassen, zodat op de kopakker zo min mogelijk draaimanoeuvres nodig zijn. Dit bespaart tijd en bedrijfsmiddelen. De spoorlijnen kunnen gemakkelijk via een USB-stick van de tractorterminal in Geo-Bird worden geïmporteerd, en de geoptimaliseerde gegevens worden via dezelfde weg naar de tractorterminal teruggestuurd.