Natuurlijk superieur. Fendt 600 Vario

Een compleet nieuwe serie: Natuurlijk superieur. Fendt 600 Vario

De vermogensklasse van 150-200 pk is een van de grootste van Europa, met machines die worden gebruikt in de akkerbouw, grasland, transport en bij voorlader werkzaamheden. Met de geheel nieuw ontwikkelde Fendt 600 Vario-serie presenteert Fendt voor het eerst in deze vermogensklasse een compacte en wendbare 4-cilindertrekker met hoge prestaties en laadvermogen bij een lage vermogen-gewichtsverhouding en centraal bandendrukwisselsysteem af fabriek. Een elektronische systeemarchitectuur die met de klant meegroeit, biedt de volledige reikwijdte van FendtONE aan boord en daarbuiten.


Met vier modellen (Fendt 614 Vario, 616 Vario, 618 Vario en Fendt 620 Vario),
beslaat de nieuwe serie het vermogensbereik van 149 tot 209 pk (110 – 154 kW) volgens ECE R120. Voor het eerst is het Fendt DynamicPerformance (DP)-concept voor extra vermogen beschikbaar voor alle modellen uit de 600-serie. DP levert tot 15 pk extra vermogen op elk model via vraaggestuurde regeling, precies wanneer dat nodig is. Zo haalt het topmodel Fendt 620 Vario dankzij DP een maximaal vermogen tot 224 pk. Het extra vermogensconcept is niet gebonden aan rijsnelheid of speciale voorwaarden. Het functioneert puur dynamisch – zelfs bij stationaire aftakaswerkzaamheden of, afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden, bijvoorbeeld tijdens de grondbewerking.

Ontworpen voor wereldwijde eisen, richtte de ontwikkeling van de Fendt 600 Vario zich op een flexibel, wendbaar en krachtig totaalpakket. De Fendt 600 Vario wordt gekenmerkt door een lage vermogen-gewichtsverhouding met een hoog vermogensbereik, baanbrekende manoeuvreerbaarheid, een hoog laadvermogen en een aandrijfconcept dat voor het eerst permanente tractie, bodembescherming en lage slijtage naadloos combineert. Daarnaast is er de optionele spoorbreedte van 60 inch (1.5 meter) voor rijgewassen en het optimale ontwerp voor gebruik met de voorlader.

Bekijk de Fendt 600 Vario op onze stand in hal 20 op de Agritechnica van 12 - 18 november.