Nieuwe Fendt 942 genomineerd voor Tractor of the Year

06 augustus 2019

Fendt introduceert dit jaar met de 900-serie een volledig nieuw model in de topklasse van tractoren. Zowel qua technologie, gebruiksvriendelijkheid als design zet deze tractor nieuwe standaarden. Dit wordt nu beloond met een nominatie van de Fendt 942 Vario als finalist voor de Tractor of the Year.   

Daarnaast zijn er nog twee Fendt modellen genomineerd. De Fendt 314 Vario Profi+ is één van de vijf finalisten in de categorie “Best Utility”, een titel die de Fendt 313 vorig jaar in ontvangst mocht nemen. De 314 Vario is het nieuwe topmodel binnen de 300-serie van Fendt.

En in de nieuwe categorie “Sustainable” is de Fendt e100 één van de finalisten. Deze prototype trekker is gebaseerd op een Fendt 200 Vario, maar is voorzien van een 100 kWh accupakket. De “Sustainable” categorie winnaar wordt gekozen uit de genomineerde tractoren van de drie hoofdcategorieën samen met een beperkte selectie van prototypes in een vergevorderde testfase.

De bekendmaking van de winnaars en uitreiking zal plaatvinden tijdens de Agritechnica beurs in Hannover op 10 november 2019.