Eenvoudige tips tegen diefstal

10 oktober 2017

In het kader van de “Week van de Veiligheid” heeft trekkermerk Fendt een veiligheidsonderzoek laten uitvoeren door Prosu Databased Marketing. 70% van de respondenten maakt zich zorgen over diefstal of vernieling van hun trekker. De meest genomen maatregel is voor de hand liggend en eenvoudig: de trekker en schuur op slot doen. Echter zijn er nog meer manieren om uw eigendommen te beschermen. Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet:

1. Uw tractor staat het meest veilig op een afgesloten terrein of een goed beveiligde opslagplaats.
2. Laat de contactsleutel niet in de trekker zitten.
3. De ‘ruststand’ op een tractor is aan te bevelen. Natuurlijk maakt dat geen verschil in diefstal maar onbevoegden dan wel kinderen kunnen de tractor niet gemakkelijk starten.
4. Leg de sleutels op een niet zichtbare plek in huis.
5. Een paar lampen met bewegingssensors zijn erg effectief tegen diefstal.
6. Schrijf altijd het chassisnummer van uw tractor op. Uw verzekeraar kan hierom vragen. Met het chassisnummer is het traceren van u tractor vele malen gemakkelijker ook al heeft u trekker wellicht al een kenteken.
7. Een fraaie gelaste naamplaat of speciale las is ook altijd erg plezierig voor het snel terugkrijgen van een eenmaal gestolen tractor. Het kan een dief ook afschrikken om de tractor überhaupt mee te nemen. Er blijft immers altijd een litteken achter op de tractor als ze deze eraf willen slijpen.
8. Als de tractor op een transportwagen of aanhanger staat, zorg dan dat ook die wagen goed is beveiligd met een disselslot of een zware wielklem.

Heeft u uw tractor verzekerd?
Let bij het verzekeren van uw machine altijd op het meeverzekeren van diefstal. Natuurlijk altijd bij Casco maar denk ook aan Mini casco als er alleen aansprakelijkheid wordt verzekerd. Vaak is er maar een geringe extra premie nodig om het diefstal risico verzekerd te krijgen.

veiligheidsonderzoek

 Bron: Prosu Databased Marketing - Veiligheidsonderzoek Fendt | Mechan Groep september 2017