Fendt Katana 

Middel 2

Fendt Katana De kracht van precisie

Fendt Katana De kracht van precisie

Hakselen en geld verdienen is met de Fendt Katana bijzonder leuk. Uiteindelijk gaat het immers altijd om de prestaties. Dus om boven het maaiveld uit te steken. Met resultaten die kwalitatief en kwantitatief overtuigen. Hoe u dit doel exact en bijzonder efficiënt kunt bereiken? Door nu een bladzijde verder te bladeren. Hoe afwisselender de omstandigheden, hoe meer de Fendt Katana-veldhakselaars tot hun recht komen. Het is daarbij onbelangrijk of het terrein hellend is, of de ondergrond zacht is, of dat het gewas niet overal even nat is. Daarbij weet de Katana met alle oogstvolumes om te gaan. De enorme hakseltrommel en de zes perswalsen met hun grote muil verwerken ook de hoogste opbrengsten met de beste hakselkwaliteit.

Katana cabine

Overal de hoogste prestaties leveren

Overal de hoogste prestaties leveren

Ook met maïs hebben de Fendt Katanaveldhakselaars geen moeite. Onvermoeibaar  trekken ze hun baantjes. Krachtig en exact  garanderen ze met elk gewas en bij elke maailengte de hoogste en homogene kwaliteit van  het maaigoed. Beter is maïs als biogassubstraat  of als voedermiddel niet voor te bereiden. Resultaat en rendement van een biogasinstallatie beginnen al op het veld. Want alleen kort, exact  voorbereid hakselgoed levert ook een maximale  energieopbrengst. Rendement dat de veldhakselaars  Fendt Katana 65 en 85 standaard bieden.

Een ondernemer in beeld:

De Katana spreekt voor zich

Meer dan 200 Fendt Katana-veldhakselaars op de markt spreken voor zich. En ook vele duizenden tevreden runderen kiezen voor Fendt. Zij zijn onze strengste critici. Te lange stukken gehakseld voer leggen zij onmiddellijk aan de kant. Waardevolle energie en dus belangrijke melkprestaties en dagopbrengsten zouden verloren gaan. Om alle energie uit het gewas te kunnen ontsluiten, moeten de korrels volledig worden gekneusd

Spaarzame eco-modus

Bij grasgebruik, waarbij normaal gesproken minder vermogen nodig is, komen de sterke punten van de eco-aandrijvingsmodus tot hun volle recht. Via een tweetrapsschakeling in de hoekaandrijving kan de bestuurder naar behoefte tussen eco- en powermodus omschakelen en zo waardevolle brandstof besparen. Dat wordt gerealiseerd door het toerental van de motor van 1900 tot 1520 t/min te verlagen. Het toerental van het hakselaggregaat blijft daarbij constant.

Multifunctionele armleuning

Ergonomisch, comfortabel, exact: de onovertroffen multi functionele armleuning uit de Fendt-tractoren maakt ook het bedienen van de Fendt Katanaveldhakselaar tot een genoegen. Van hieruit heeft u de belangrijkste functies via tuimelschakelaars en tiptoetsen voortdurend onder controle. En u bestuurt uw Katana dankzij de stringente Fendt-bedieningslogica  van de hard- en software exact met slechts één hand.

Met gras is hij in zijn element

Met gras is hij in zijn element

Met een Fendt Katana-veldhakselaar wordt voederoogst pure bijzaak. soeverein en onstuitbaar werken  de treksterke motoren en de robuuste voorzetstukken  door zwadden van verschillende grootte. Exact verrichten perswalsen en messentrommels hun werk. U hoeft  alleen maar het u gemakkelijk te maken in de ergonomische cabine.

Oogsten als op rails: precisie bij helegewassilage-gebruik

360°-rijcomfort
Proactief rijden tijdens gebruik - met de Fendt Katanaveldhakselaars. Evenals duurzaam rijcomfort. activeer  de volautomatische rijmodus met de Varioguide en de veldhakselaar gaat zijn eigen weg. Wanneer u liever zelf  alles op het rechte spoor houdt: vanaf de bestuurdersplaats hebt u ideaal zicht in alle richtingen.

Precisie van bovenaf
De Fendt Vario-technologieën maken u sneller en exacter dan ooit. Daartoe bestuurt de gps-spoorgeleiding  Fendt Varioguide uw Fendt Katana op de 20 cm exact en  maximaliseert zo de oppervlakprestaties. Tegelijkertijd  legt het documentatiesysteem VarioDoc alle relevante gegevens vast en stelt waardevolle informatie ter  beschikking, van opbrengstmeting tot brandstofverbruik. Het Fendt-documentatiesysteem VarioDoc legt tijdens het gebruik alle relevante gegevens betrouwbaar vast.  

Schakelen en uitschakelen
Eén blik op het nieuwe Varioterminal met tabletvormgeving zegt meer dan duizend woorden. in de Fendttractoren en maaidorsers heeft hij zich al als onmisbare helper bewezen. Nu ziet u ook in uw Fendt Katanaveldhakselaar alle belangrijke parameters in een nieuw ontwerp. Ook een verrijking: de stuurkolom. Belangrijke  parameters zoals diesel- en adBlue-peil en rijverlichting  kunnen direct op de stuurkolom worden afgelezen zonder bij het rijden op de weg op het beeldscherm te hoeven letten.

Middel overzicht

Ontspanning over de hele linie: uw Fendt Katana bij continugebruik

Ontspanning over de hele linie: uw Fendt Katana bij continugebruik

Superieur overzicht
Om ervoor te zorgen dat u tijdens het oogstseizoen niet alleen rondom maïs ziet, hebben wij de Fendt Katana-veldhakselaar uitgerust met vele nuttige extra's. Van innovatieve en overzichtelijke bedieningsconcepten tot superieure controle- en communicatieaansluitingen, bijv. tussen hakselaar en afvoeraanhanger, in de Visio5-cabine krijgt eentonigheid geen kans.  

Altijd de juiste snelheid
Met de grensbelastingregeling wordt de rijsnelheid automatisch aangepast aan de oogst- en gewasomstandigheden. Het motorvermogen wordt zo optimaal benut om maximale oogstprestaties te bereiken. De  hakselaar-belasting wordt op het Varioterminal overzichtelijk weergegeven.

4:1 voor VarioActive
Net als alles aan de nieuwe Fendt Katana-veldhakselaars is ook de besturing afgestemd op optimale prestaties. Tijdens het rijden op de weg zijn vier omwentelingen van het stuur nodig voor een volledige draaiing,  maar op de kopakker is dankzij Varioactive slechts één omwenteling nodig. Het gevolg: exacte bestuurbaarheid, een stabiele loop en tegelijkertijd extreme wendbaarheid.

Middelgroot

Fendt Katana-veldhakselaars: de perfectionisten op het maïsveld

Fendt Katana-veldhakselaars: de perfectionisten op het maïsveld

Hoogste hakselkwaliteit
Waar anderen de tanden knarsen, overtuigen Fendt Katana-veldhakselaars door hun innovatieve korrelkneuzers. Tenslotte betekent een hoge hakselkwaliteit  ook een beter rendement. De door de trommel gegenereerde maailengte is letterlijk toe te snijden op de toepassing (biogas, melk). Onafhankelijk van de maailengte  zijn gekneusde maïskorrels en een optimale materiaaldoorstroom het resultaat en de op het veld gegroeide  energie wordt optimaal geconserveerd voor de silo.

Een echte maïsspecialist
In tegenstelling tot andere korrelkneuzers beschikken Fendt Katana-veldhakselaars over losse verwisselbare kneusschijven. Hun grotere wrijvings- en doorgangsoppervlak zorgt bij maïsgebruik in combinatie met de 20, 28 of 40 messentrommel voor maximale doorvoer en continu homogeen hakselgoed.

Visio5-cabine
Vanaf het hoogste punt van het land hebt u het beste uitzicht. Dat geldt ook voor de Visio5-cabine. De ramen rondom zorgen voor optimale zichtlijnen. Daarbij is zij uitgesproken ruim. De ergonomische plaatsing van de stoel met luchtvering en de besturingselementen in de armleuning bieden absoluut topcomfort.

Fendt Katana Specificaties

Katana 65 653 PK 480 kW
Katana 85 850 PK 625 kW