300vario 2015 key visual 558c1daf0237fb003a9610c7 web de DE

Gemaakt om te presteren

De Fendt 300 Vario voldoet aan uw eisen op het gebied van robuustheid en flexibiliteit – voorwaarde voor een geslaagde werkdag. Betere tractie en een groter rijcomfort door de nieuwe voorasvering met langsarm, 4wd-automaat en het 100%-differentieelslot voor beide assen – het surplus aan functionaliteit vergemakkelijkt uw werk,  zowel op het land als op de weg. 

Carrosserie

Getailleerd half-frame met starre vooras

Getailleerd half-frame met starre vooras

Het getailleerde gegoten half-frame van de Fendt 300 Vario vormt de robuuste basis voor de gehele trekker: motor, koelerpakket, fronthefinrichting, frontaftakas en vooras zijn aan dit half-frame gemonteerd. De stabiele constructie staat grotere asbelastingen toe. De taillering maakt bovendien een grotere stuurhoek mogelijk. 

Carrosserie2

Voorasvering

Voorasvering

De compacte half-frame-constructie zorgt voor een rustig veergedrag van de voorasvering met langsarm, met een veercilinder met een hefcapaciteit van 5,2 ton. De geveerde langsarm verbetert de trekkrachtoverbrenging met maximaal 7%  en zorgt zo voor een grotere oppervlaktecapaciteit. Het niveauregelsysteem zorgt voor een constant rijcomfort, ook met  verschillende lasten en verbetert het zicht naar voren. 

Carroserie klein 3

Ook snel door de bocht

Ook snel door de bocht

Door het Fendt Reaction-stuursysteem gaat het sturen bijzonder licht en nauwkeurig. Het rijgedrag wordt daardoor bijzonder rustig en veilig. Na het nemen van een bocht brengt de hydrostaat het stuur vlot weer in de uitgangspositie en wordt  er snel weer perfect rechtuit gereden.