Samenwerking die u blij maakt: een pittige viercilindermotor en traploze Vario-transmissie – u zult nooit meer iets anders willen rijden. De nieuwe Fendt 300 Vario is voorzien van een AGCO Power-motor met een cilinderinhoud van  4,4 liter en weet te imponeren met een groter  koppel en meer trekkracht. Hierbij werken motor  en Vario-transmissie uiterst efficiënt samen en is het brandstofverbruik gering. De traploze Variotransmissie is zeer nauwkeurig afgesteld, plezierig in het gebruik en gemakkelijk te rijden. Sinds 1995 zijn er 200.000 Fendt Vario-transmissies  verkocht. 

Motor

Traploos rijplezier

De traploze Vario-transmissie biedt rijcomfort en besparingsmogelijkheden. De transmissie zorgt over de hele linie en zonder schakelen voor snelheden van 20 meter per uur tot maximaal 40 kilometer per uur. Zo werkt u altijd exact met die snelheid die precies past bij uw werkzaamheden. Zo  presteert u meer dan powershift-transmissies ooit voor elkaar krijgen. Daarbij rijdt u ontspannen met behulp van de rijhendel of het voetpedaal. Variotransmissie en motor zijn ontworpen met een laag verbruik als doel. De Fendt 300 Vario is voorzien  van een volautomatische grenslastregeling, waarbij de ‘drukking’ van het motortoerental bepaald wordt afhankelijk van het gevraagde vermogen.  Zo draait de motor steeds bij het ideale toerental.  Indien gewenst kan de bestuurder de grenslastregeling 2.0 ook handmatig instellen. De kickdownmodus zorgt voor vlot accelereren, waarbij de trekker (als ware het een personenwagen) automatisch volledig versnelt.

Zuinig en milieuvriendelijk

Ook qua gasafvoer is de efficiëntie verbeterd: de SCR-technologie met AdBlue-uitlaatgasreiniging blijkt uitermate brandstofbesparend. Door het eveneens ingespoten ureum (AdBlue) wordt de hoeveelheid stikstofoxiden tot een minimum gereduceerd. In combinatie met een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en het uitlaatgasrecirculatiesysteem (AGRex) wordt de emissie van uitlaatgassen effectief verlaagd en voldaan aan de meest  recente uitlaatgasnormen Fase IV / Tier 4 Final.

Pittig en efficiënt

De Fendt 300 Vario is leverbaar met een maximumvermogen van 110 tot 138 pk en een topsnelheid van 40 km/h. De AGCO Power 44 AWF  HD-motor geeft de 300-serie meer vermogen en een groter koppel. Bovendien is deze allrounder  erg zuinig: het lage nominale toerental van  2100 t/min, het nieuwe koelerpakket en een luchtfilter, met een grote capaciteit, zorgen voor een hoog rendement in combinatie met een laag brandstofverbruik.