579f0a5144d24df4208b4567 1470122720

Één bediening voor alle functies

Één bediening voor alle functies

Overzichtelijk, intuïtief en praktisch – de nieuwe Varioterminal 7-B met LED-achtergrondverlichting verenigt  alle functies van de trekkers en werktuigen in een terminal. Ook werktuigen die ISOBUS geschikt zijn, kunnen rechtstreeks via de Vario-terminal worden  gestuurd. Met de vlakke menustructuur en de duidelijke weergave leert u snel werken. U bedient het betreffende  menuonderdeel rechtstreeks via het touchscreen of per toetsklik. Het mooie LCD-display zonder randen met het uiterlijk van een smartphone, levert briljante kleuren en een duidelijke resolutie van 480 x 800 pixels. Bovendien  is het display krasvrij en gemakkelijk te reinigen. Ook 's nachts brandt het display automatisch gedimd, zonder  te verblinden.

Vaio 3

4-in-1 terminal: De Vario-terminal 10.4-B

De bediening van de trekker en het werktuig, de camerafunctie alsmede de spoorgeleiding en documentatie zijn volledig in de Vario-terminal 10.4-B geïntegreerd. Ook zeer praktisch is de overzichtelijke indeling van het beeldscherm in één volledige afbeelding, een gedeelde afbeelding of vier afzonderlijke afbeeldingen, waarin telkens een andere functie wordt weergegeven. Het hoogwaardige touchdisplay van krasvrij glas levert met een resolutie van 800 x 600 pixels en 16 miljoen kleuren een helder, scherp beeld, ook in de nachtmodus. De touchbediening reageert gevoelig en snel. Daarnaast staat de bediening via de toetsen ter beschikking.

25 werktuiggeheugens

Alle instellingen in de Vario-terminal kunnen onder een unieke naam worden opgeslagen en later weer worden opgeroepen. Als u voor bijvoorbeeld de zaaimachine de instellingen van trekker, spoorgeleiding en documentatie configureert, kan elke ingestelde functie heel gemakkelijk opnieuw worden geladen en eventueel gewijzigd. Uiteraard kan ook iedere bestuurder zijn persoonlijke instellingen opslaan.  

Alles onder controle: multifunctionele joystick

Met de multifunctionele joystick bestuurt u eenvoudig en nauwkeurig de trekker. De 4-weg-multifunctionele joystick dient voor het traploos versnellen van de Fendt 500. De rijhendel ligt aangenaam in de hand en vele functies kunnen gemakkelijk rechtstreeks met de hendel worden geactiveerd: cruisecontrol, toerentalgeheugen, hydraulische en overige automatische functies zoals het kopakkermanagement.