573b32c30237fb8f7ccfe0cf 1470039859

Ideale resultaten hebben een naam: Fendt Variotronic

Ideale resultaten hebben een naam: Fendt Variotronic

Sinds jaren is het algemene totaalconcept van de bediening van de Fendt op de rechter armleuning een beproefd concept, bestaande uit een Vario-terminal, multifunctionele joystick, kruishendel, lineaire module en het folietoetsenbord. Voor de bediening van de trekker-, werktuig- en Variotronic-functies biedt de Fendt 500 Vario twee terminaluitvoeringen aan, de 7-B terminal in een nieuw uiterlijk en de grotere 10.4-B terminal. Beide terminals kunnen bediend worden met toetsen of door ze aan te raken.

Altijd op de ideale weg

Met Fendt VarioGuide rijdt u ook bij slechte omstandigheden betrouwbaar spoornauwkeurig.  Fendt VarioGuide maakt de hoogste benutting van  machines mogelijk, omdat u ook 's nachts of bij grote werkbreedtes spoornauwkeurig kunt werken zonder actief te sturen. Met de Fendt VarioGuide houdt de trekker automatisch de ideale lijn, zodat u zich volledig op het werktuig kunt concentreren. Overlappingen worden gereduceerd en zo kunnen er afhankelijk van arbeidscyclus besparingen worden bereikt van drie tot tien procent. Afhankelijk van de toepassing kunt u met twee nauwkeurigheidsniveaus werken, met afwijkingen van ca. 20 cm (VarioGuide Standard) of op 2 cm nauwkeurig (VarioGuide RTK).

Heel eenvoudig naar de ideale baan: De nieuwe Fendt VarioGuide

Met de nieuwe versie van de Fendt VarioGuide staan u twee verschillende antennesystemen ter beschikking namelijk NovAtel® of Trimble®. De aanwezige Trimble®RTK-infrastructuren alsmede NTRIP kunnen gewoon  verder worden gebruikt. Zo worden afhankelijk van  de ontvanger diverse correctiesignalen ondersteund,  zoals bijvoorbeeld EGNOS/WAAS of RangePoint™RTX™,  CenterPoint RTX™ en NTRIP. En komt het een keer voor  dat u door het terrein uw signaal toch een keer verliest,  dan werkt VarioGuide dankzij de Trimble®-xFill™technologie ook zonder correctiesignaal nog ongeveer  20 minuten betrouwbaar verder.

Vanaf het begin overlappingsvrij met de SectionControl

Met de volautomatische deelbreedteschakeling  Fendt SectionControl voor ISOBUS-werktuigen kunt u zaaigoed, bemestingsmiddelen of bestrijdingsmiddelen overlappingsvrij gebruiken. Dubbele behandelingen worden voorkomen en gewenste afstanden worden automatisch gevolgd. Met behulp van de SectionControl Assistant stelt u snel en eenvoudig eenmalig de correctiewaarden voor uw werktuig in. Zo worden de in- en uitschakeltijdstippen vanaf het begin nauwkeurig bepaald en wordt automatisch een economische afgifteregeling bereikt.

bediening

De opbrengsten in één oogopslag met Fendt VarioDoc

Documentatie is voor agrarische ondernemers de belangrijkste basis voor een modern bedrijfsmanagement. Met Fendt VarioDoc kunnen alle relevante gegevens in korte tijd worden geregistreerd en op de perceelkaart aangetekend en geanalyseerd worden. De gegevens worden via de ISOBUS standaard TC-BAS draadloos door de Varioterminal naar de perceelkaart doorgestuurd. Zo staat de afgiftehoeveelheid van het zaaigoed, bemestingsmiddel of brandstofverbruik per hectare onmiddellijk na de uitgevoerde werkzaamheden ter beschikking. Daarnaast  kunnen er opdrachten op de pc worden aangemaakt en naar de terminal worden gestuurd.

Variabele afgiften met VaribaleRateControl (VRC)

De gegevensoverdracht met VarioDoc Pro maakt het nu mogelijk variabele hoeveelheden, afhankelijk van de bodem of planten, aan te brengen en zo bedrijfsmiddelen te besparen. Op basis van VarioDoc Pro staat nu de nieuwe oplossing voor de deeloppervlakte bewerking, VariableRateControl (VRC), ter beschikking. De behoefte aan zaaigoed, bemestingsmiddel of bestrijdingsmiddel wordt aan de hand van afgiftekaarten weergegeven, tijdens gebruik opgeroepen en automatisch uitgevoerd. Het grote voordeel: De bedrijfsmiddelen kunnen op de perceelkaart puntnauwkeurig vastgelegd, gepland en uitgevoerd worden.