1007768 44997

Werkt sneller, verzet meer.


In het transport is snelheid noodzakelijk –  precies een kolfje naar de hand van de nieuwe Fendt 900 Vario dus, met zijn topsnelheid van  60 km/h! Met de 900 Vario komt u veilig op uw bestemming. De 900 Vario is namelijk uitgerust met de nieuwste veiligheidsconcepten op trekkergebied, zoals ABS en VarioGripbandendrukregeling. Zo bent u sneller op uw bestemming en vervoert u meer vracht.

Per dag 37 ton meer transporteren

Bij transportwerk weet de 900 Vario zich dankzij zijn topsnelheid van 60 km/u bij slechts 1750  t/min waar te maken met 16 procent meer transportcapaciteit* en een laag brandstofverbruik.  Dat zijn voordelen die tellen: zo weet de 900 Vario bij een totaal verplaatst gewicht van  230 ton in 10 uur tijd ca. 37 ton méér te transporteren, dankzij zijn hogere snelheid. En bij een snelheid van 50 km/h verbruikt de 900 Vario bij 1450 t/ min nóg minder brandstof.  

ABS – voor maximale remzekerheid

Veiligheid heeft voor Fendt de hoogste prioriteit.  Daarom beschikt de 900 Vario over een antiblokkeersysteem (ABS). Dat garandeert, op zowel een  natte als een droge weg en zelfs bij krachtig remmen, dat de trekker beter bestuurbaar en controleerbaar blijft. Met ABS remt de 900 Vario uitstekend, ook op een losse ondergrond (bijvoorbeeld  steenslag of sneeuw).

Maximale rijveiligheid op de weg en op het land

Het chassis garandeert optimale geschiktheid  voor gebruik op de weg en in het veld. De unieke  Fendt-rijstabiliteitscontrole FSC zorgt voor een  veilig rijgevoel, ook in bochten. Tevens biedt het  praktisch onderhoudsvrije remsysteem, met natte  meerschijvenremmen voor en achter, een grote rijveiligheid en een zeer goede vertraging.

1006420 44995

Zeven pluspunten voor uw comfort

Het totale chassisconcept maakt een excellent rijcomfort onder ergonomisch optimale omstandigheden mogelijk. De volgende 7 onderdelen zorgen voor een fantastisch rijgevoel:

• de voorasvering met niveauregelsysteem 
• Fendt Stability Control (FSC)
• het Fendt ‘Reaction’-stuursysteem 
• de balanscorrectie
• de cabinevering 
• de stoelvering 
• de automatische stuurasblokkering

VarioGrip – volledig geïntegreerd!

Fendt biedt nu VarioGrip, het eerste bandendrukregelsysteem dat volledig in het voertuigconcept geïntegreerd is. De in de fabrieken van  Fendt ontwikkelde installatie maakt regeling van  de bandenspanning tijdens het rijden mogelijk.  De hoogte van de bandenspanning was altijd een  compromis tussen gebruik op het veld en gebruik  op de weg, maar dat is nu verleden tijd. Via de  Vario-terminal kan de bandenspanning snel en  eenvoudig worden gewijzigd door op een knop te  drukken.

Optimale bandenspanning

De voordelen van een optimale bandenspanning  zijn volkomen duidelijk: verlaging van de bandenspanning op het veld leidt tot een groter contactoppervlak met de ondergrond, wat tot toename  van de trekkracht en afname van de wielslip leidt.  Daarmee wordt volgens onafhankelijk onderzoek  10 procent brandstof bespaard.* Bovendien zal minder bodemverdichting optreden, wat leidt tot minder opbrengstverliezen. Bij rijden op de weg zorgt  de hogere bandenspanning voor een stabieler rijgedrag. Bovendien is er minder rolweerstand, zodat  ook verliezen, brandstofverbruik en bandenslijtage  af zullen nemen.