Volledige connectiviteit

De cabine is het kantoor van de chauffeur. In de nieuwe Fendt 900 Vario wordt daarom ook een nieuw cabine concept geïntroduceerd: de Fendt Life Cab. Deze garandeert de nieuwste connectiviteitstechniek waarmee de gegevens van de 900 Vario in realtime worden weergegeven. Doordat het basis telemetriepakket al ‘bedrijsklaar’ is, heeft de 900 Vario alle benodigde hardware voor het verwerken en verzenden van gegevens voor verscheidene nieuwe diensten.

Fendt 900 Vario 6 Large2

Fendt Connect

Fendt Connect

Fendt Connect is het centrale telemetriesysteem dat machinegegevens analyseert en beheert. Het leest, slaat op en evalueert de gegevens en zend deze data via het mobiele netwerk. Dit maakt het beheer van het machinepark en optimalisatie van de instellingen vanaf elke locatie mogelijk. Fendt Connect biedt twee toepassingen voor klanten: beheer van hun machine gegevens en toegang tot dealer specifieke diensten.

Fendt 900 Vario 8 Large

CANbus

CANbus

Naast informatie over de locatie van een machine worden ook uitgebreide CANbus gegevens van de tractor vastgelegd. Via een pc, tablet of smartphone kan de eigenaar van het voertuig allerlei informatie inzien zoals een kaart met de positie en traject van de tractor, het brandstofverbruik, de snelheid en werktijd van de machine of het gebruik van de machine. Daarnaast zijn ook foutmeldingen en service-intervallen zichtbaar.

Eenvoudig overzicht

Na toestemming van de eigenaar van het voertuig kan de dealer ook toegang krijgen tot de machinegegevens. Een eenvoudig overzicht van aankomende onderhoudsintervallen en het uitlezen van foutcodes maakt voorspellend onderhoud op de machine mogelijk. De klant behoudt altijd het eigendom over zijn machinegegevens. Bedrijfs- en agronomische gegevens worden niet opgeslagen of verzonden. Het hele proces is onderworpen aan de strikte richtlijnen van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Klaar voor meer intelligentie?

Fendt 900 Vario USA 2 Large2

Smart Connect

Smart Connect is een service voor de bestuurder in de tractor. Deze kan zijn iPad met de 900 Vario verbinden via de interne WiFi. Machineparameters zoals tractorlocatie, bewerkte perceel, snelheid, brandstofverbruik en motorbelasting worden tijdens gebruik rechtstreeks naar de tablet gestuurd. De laatste 60 minuten aan data kunnen worden geplot op een kaart of als een grafische reeks. Het scherm van de tablet dient ook als extra weergave voor de Vario-terminal. Smart Connect helpt om controle informatie aan de bestuurder te tonen. Smart Connect wordt standaard geleverd op alle ProfiPlus-versies.

Specificaties

Fendt 930 Vario 217 KW 296 PK
Fendt 933 Vario 239 KW 326 PK
Fendt 936 Vario 261 KW 355 PK
Fendt 939 Vario 283 KW 385 PK
Fendt 942 Vario 305 KW 415 PK