Zuinig

Zuinig

Zuinig

Om te bepalen of een trekker echt zuinig is zul je moeten vergelijken onder gelijkwaardige omstandigheden. Alleen dan is een goed vergelijk mogelijk. Dit gebeurt met de Powermix test bij DLG op de rollenbank in Gros Umstadt.

1516438 Medium Small5

14 belastingscycli

14 belastingscycli

De faciliteit is de meest efficiënte ter wereld voor het doormeten van het volledige tractorsysteem, doordat ingenieurs echte omstandigheden voor veldwerkzaamheden en transport kunnen simuleren. DLG heeft op basis van de typische werkbelasting 14 belastingscycli gedefinieerd, waarmee het totale brandstof- en AdBlue-verbruik, de prestaties en uiteindelijk de energie-efficiëntie van de trekker worden bepaald. De cycli zijn een weerspiegeling van typische veld- en transportwerkzaamheden onder gedeeltelijke of volle belasting.

1810514

Gemengde werkzaamheden

Gemengde werkzaamheden

In de test komt het zuivere trekwerk aan bod, met bijvoorbeeld een ploeg of een cultivator, maar ook gemengde werkzaamheden met de aftakas en het hydraulisch systeem, met bijvoorbeeld een roterende meststrooier of balenpers. Zware en lichte transportwerkzaamheden worden ook gesimuleerd om een volledig beeld van de energie-efficiëntie van de tractor tijdens gebruik te krijgen. De resultaten worden samengevat in het alom gerespecteerde Powermix-cijfer, dat een nauwkeurige beoordeling van de brandstofefficiëntie van verschillende tractormerken en -modellen onder praktijkomstandigheden vormt. 

Lees het TREKKER artikel over de Powermix

Met deze wetenschap...

kunt u met een gerust hart overgaan tot aanschaf van een (nieuwe) Fendt! De grootste kostenpost in het werkzame leven van een trekker zijn immers de brandstofkosten. Tel daar de lage onderhoudskosten bij op en zo ontstaan de laagste kosten per draaiuur. Daar komt bij dat we volgens vergelijkende tests ook nog eens de goedkoopste zijn met onderdelenprijzen.

De resultaten:

Powermix 295x230mm Trekker DEF Large