FendtCutterHeader

Non-stop oogsten met de trommelmaaier Fendt Cutter

Non-stop oogsten met de trommelmaaier Fendt Cutter

Als de oogst voor de deur staat zullen de messen van de Fendt Cutter een rol spelen. Onvermoeibaar oogsten de vier maaitrommels kwaliteitsvoer op zeer efficiënte wijze en leveren zelfs onder zware omstandigheden non-stop de beste resultaten. Om ervoor te zorgen dat u werkelijk bij iedere situatie kwaliteitsvoer oogst, staan voor de Fendt Cutter twee uitvoeringen van frontwerktuigen ter beschikking. De dwars pendelende bok kan uitstekend overweg met bodemoneffenheden en levert met name in combinatie met de ontlasting van de fronthefinrichting een optimaal maairesultaat. De fronttrommelmaaier op de trekbok overtuigt door zijn driedimensionale bodemaanpassing en verzekert u in iedere situatie van een ontlasting van de bodem en een nietverontreinigde oogstprestatie.

Onderhoudsvriendelijke

Iedere maaitrommel van de Fendt Cutter beschikt over een hoogwaardige 5-voudige precisielagering. De vastgeschroefde constructie en de standaard messen-snelwisselset garanderen bijzonder eenvoudig onderhoud. Een ander voordeel zit hem in de slijtarme, draaibare glijplaten met eenvoudig verwisselbare glijvoeten. Zo vermindert u stilstand tot een minimum en voorkomt u bovendien het verschuiven van aarde en zodoende een verontreiniging van het voer.

Elastische V-snaaraandrijving

Voor een perfect maairesultaat over de totale breedte verdeelt de elastische V-snaaraandrijving met automatische spaninrichting de kracht gelijkmatig over alle vier de maaitrommels. De krachtoverdracht vindt plaats via een slijtarme zeskantas. Bovendien zorgen de bijzondere stille conische tandwielen met spiraalvertanding in het oliebad voor een lange levensduur en verminderen bovendien het brandstofverbruik en het geluidsniveau.

Voor iedere situatie het juiste werktuig

Afhankelijk van de uitvoering maakt het frontwerktuig met pendelbok een ruimte vrij van max. +/– 5° om dwars te pendelen. De centrale instelling van de zwadschijven maakt een variabele zwadbreedte mogelijk en een efficiënt samenspel met de maaier aan de achterkant en de laadwagen. De breed openende beschermkap en de opklapbare zijbescherming combineren veiligheid en toegankelijkheid. Het nauwkeurig maaien van de weiden en het ontzien van de weiden, zelfs bij grote bodemoneffenheden, hoort tot een van de sterke kanten van de trekbok. Door het brede en sterke draagframe profiteert u van een pendelweg in de lengterichting en tot 25° in de  dwarsrichting. Daardoor heeft u een goede grip op  golvende terreinen en blijft het voer zelfs bij hoge werksnelheden altijd mooi schoon.

30

Fendt zijophanging

Fendt zijophanging

Voor een nog efficiëntere oogst combineert u uw Fendt Cutter-fronttrommelmaaier met een achtermaaier met zijophanging. Vanuit de bestuurdersstoel kunt u gemakkelijk en eenvoudig omschakelen tussen de werk- en transportstand (werk- en rijtraject). De flexibele spooraanpassing – bijv. voor de combinatie met verschillende trekkers of bandenmaten – vindt plaats via de verstelbare bouten van de onderstang.

Fendt Cutter middenophanging Large2

Fendt middenophanging

Fendt middenophanging

De Fendt Cutter is ook verkrijgbaar als achtermaaier met middenophanging. Dankzij de ophanging in het zwaartepunt werkt hij bijzonder bodemvriendelijk en brandstofbesparend. Op de kopakker kan de maaier d.m.v. de regeleenheid eenvoudig worden geheven of  weer omlaag worden gelaten. De oplegdruk kan via  het turboliftsysteem zelfs tijdens het rijden traploos en zonder gereedschappen worden ingesteld.

25

De Fendt Cutter gaat moeiteloos door

De Fendt Cutter gaat moeiteloos door

Dankzij de bewezen techniek en doordachte details van het bedieningscomfort van de Fendt Cutter, kent de Fendt uitstekende maaiprestaties. Of het nu om onderhoudswerkzaamheden gaat, het wisselen van slijtdelen of aanstaande reparaties: alle belangrijke onderdelen zijn gemakkelijk toegankelijk en kunnen met minimale inspanning worden onderhouden. Met name de messen-snelwisselset bespaart waardevolle tijd. Nog comfortabeler zult u tijdens het gebruik de Fendt-trommelmaaier ervaren. De centrale verstelmogelijkheid van de zwadbreedte, de traploze maaihoogteverstelling, de automatische middencentrering tijdens het rijden op de weg en het eenvoudig en snel aan- en afkoppelen van de trekker  zijn slechts enkele voordelen die de Fendt Cutter te  bieden heeft.

Om ervoor te zorgen dat u uw voederoogst dubbel zo veilig kunt binnenhalen, beschikken de trommelmaaiers van Fendt over talrijke functies. Zo beschermen de beschermdoeken tijdens de werking de bestuurder, het voertuig en het milieu tegen stof of rondvliegend gewas. Voor het onderhoud klapt u de afdekkingen eenvoudig met slechts enkele handelingen open en heeft u onmiddellijk toegang tot de maaitrommels. Tijdens het gebruik beschermt een veerbelaste wegrijbeveiliging de achtermaaiers tegen beschadigingen door bijv. obstakels. Wordt deze beveiliging geactiveerd, dan kunt u de maaier gemakkelijk vanuit de bestuurdersstoel weer in de werkstand zetten en zo zonder tijdverlies non-stop weer verder maaien. Het omschakelen van werk- naar de  transportstand en omgekeerd, vindt eveneens vanuit  de veilige cabine van de trekker plaats, waarbij de automatische transportvergrendeling de maaieenheid veilig op zijn plaats houdt. Daardoor wordt zelfs het rijden op de weg een plezier.