5756731b44d24d63048b456a 1470125505

Beleef de mooie kant van het schudden

Beleef de mooie kant van het schudden

Als u een slimme collega zoekt voor het in stijl schudden van het hooi, is de Fendt Twister met transportonderdeel de ideale keuze. Compact en veilig op de weg en breed en stabiel op het veld maakt u het voer los en draait u het om in de hoge kwaliteit die u van Fendt gewend bent. Naast een groot scala aan werkbreedtes maken deze hooischudders ook indruk door hun optimale bodemaanpassing, zeer prettig bedieningscomfort en daardoor zeer hoge rendabiliteit. 

57a2efd044d24d1c398b456a 1470296037

Unieke details. Veelvuldig bewezen.

Ingenieus geconstrueerd en sterk geproduceerd: Door de gesloten constructie worden de transmissiedelen van de rotorkoppen van de Fendt Twister effectief beschermt tegen stof, wat tot minder onderhoud  leidt. De aandrijving van de afzonderlijke rotoren vindt plaats via de royaal gedimensioneerde zeskantas en de robuuste kruiskoppeling. Het resultaat: een uitgekiende  en over jaren bewezen aandrijflijn, waarbij alles om betrouwbaarheid draait. 

Duurzame tandenhouder

Om een zoveel mogelijke verliesvrije krachtoverbrenging te bereiken, zijn de hooischudders Fendt Twister  met tandenhouders van massief gegalvaniseerd verenstaal gemaakt. Deze hooischudders kunnen de zwaarste  toepassingsomstandigheden trotseren en soepel overweg met bodenoneffenheden. De aan de onderkant  van de tandenhouder gemonteerde super C-tanden werken altijd efficiĆ«nt en zijn zeer flexibel. En komt een tandbreuk toch een keer voor: Beschermt het standaard  tandenbeveiligingssysteem veilig tegen verlies.

Kwalitatieve super C-tanden

Stabiliteit, elasticiteit en duurzaamheid: Alleen de beste tanden, die in de testcyclus minimaal 200.000 aanslagen zonder beschadiging doorstaan, krijgen het kenmerk "Super C". Derhalve zorgen bij de Fendt Twister uitsluitend de 9,5 mm sterke gelijkmatige super C-tanden met zes windingen, met een diameter van de windingen van  70 mm, voor een luchtige, soepele en altijd perfect vermengde voermat.