FendtFormerHeader

Schoon werken met de Fendt Former

Schoon werken met de Fendt Former

U wilt dat ook het lastigste werk snel en gemakkelijk kan worden uitgevoerd? Kijkt u dan eens goed naar de innovatieve Fendt Former-harken. Met hun uitstekende eigenschappen brengen ze uw kwaliteitsvoer schoon en nauwkeurig bij elkaar. Op elk moment en onder alle omstandigheden. 3 4 De machine is leverbaar in werkbreedten die uiteenlopen van een praktische 3,40 m tot de enorme breedte van 12,50 m. Met de Fendt Former een- en vierrotorharken kunt u dus elk oppervlak aan. Deze harken zijn helemaal ontworpen met het oog op de kwaliteit van het geleverde werk. Met hun lange levensduur en eenvoudige bediening leggen ze een prima zwad weg, klaar om opgepakt te worden. Tegelijkertijd wordt de grasmat ontzien en blijven verontreinigingen zelfs op een oneffen ondergrond daar, waar ze behoren te blijven: op het land, en niet in uw voer.

3

Puur plezier: het veelzijdige Fendt Former-zwadharkprogramma

Puur plezier: het veelzijdige Fendt Former-zwadharkprogramma

Zij- of middenafleg: de veelzijdige Fendt Formertweerotorhark legt uw groenvoer tot en met de laatste halm altijd precies daar neer waar u het  hebben wilt. Bij de zijafleghark is omschakelen  op tweezwadafleg zelfs binnen een paar tellen mogelijk. Omdat alle tweerotorharken voorzien zijn van een transportonderstel met steerGUARDstuursysteem, zijn zelfs wegtransport en het rijden  van bochten puur plezier.

4

Overtuigende techniek, doorslaggevende octrooien

Overtuigende techniek, doorslaggevende octrooien

Om te verzekeren dat het perfect afgelegde zwad niet verstoord wordt, zorgt de CamControl hydraulische curvebaanverstelling in kopakkerstand voor een bodemvrijheid van meer dan 50 cm. In combinatie  met het optimale moment van uitheffen, kan zonder  problemen over het zwad heen gereden worden – zonder het voer aan te raken en te beschadigen. Het lage zwaartepunt van de zwadhark zelf blijft onveranderd, wat op de kopakker voor extra stabiliteit zorgt.

18

Betrouwbaar: het steerGUARD-stuursysteem

Betrouwbaar: het steerGUARD-stuursysteem

Sturen is niet altijd hetzelfde. Dat wordt door het gepatenteerde steerGUARD-stuursysteem van de Fendt Former maar weer eens indrukwekkend bewezen. Om met de harken met meerdere rotoren steeds nauwkeurig, veilig en wendbaar te kunnen werken, zijn ze voorzien van slechts twee draaipunten, die duurzaam uitgevoerd zijn. Bovendien verloopt de tussenas binnen het frame, zodat hij zeer goed beschermd is tegen beschadigingen. Een uniek systeem, dat zelfs bij hoge snelheden voor prima spoorvolging zorgt.

17

Volledig cardanische rotorophanging met jet-effect

Volledig cardanische rotorophanging met jet-effect

Ook de volledig cardanische rotorophanging van de Fendt Former-zwadhark is een gepatenteerd systeem. De machine past zich in operationele positie op elk  moment perfect aan de bodemcontouren aan. Het  op de kopakker optredende jet-effect is een ander sterk punt. De afzonderlijke rotoren zijn buiten het zwaartepunt opgehangen. Bij het uitheffen komt de voorkant van de rotor zo eerst omhoog en daarna de achterkant. Bij laten zakken is de volgorde omgekeerd. Gevolg is dat tanden niet insteken en er dus geen beschadiging van de zode optreedt en het voer schoon blijft.

Verzorgd werk over het hele veld, elk zwad weer

Zuiver harkwerk begint bij de Fendt Former met zuiver doordachte techniek. Alle modellen zijn daarom uitgerust met tangentieel geplaatste rotorarmen, die zorgen voor een zeer grote effectiviteit en kwaliteit.  Bij de machines met meer dan één rotor zijn de  effectiviteit en kwaliteit zelfs nog groter, namelijk door de volledig cardanische rotorophanging: dankzij de flexibel instelbare helling in zij- en lengterichting wordt zelfs bij een oneffen bodem ook de laatste grashalm ongeschonden van de zode opgepakt. Verstelbare curvebaan Hebt u te maken met wisselende inzet-, terrein- of voederomstandigheden? Met de Fendt Former speelt u daar moeiteloos op in! Hoe? Heel eenvoudig: door in een handomdraai en zonder gereedschap de curvebaan te verstellen en zo de tanden vraagafhankelijk aan te sturen. Zo verandert u het moment van uitheffen van de tanden, voorkomt u voerverliezen en optimaliseert u de zwadafleg. Dit is vooral ook te danken aan de helling van de rotorkoppen in zij- en lengterichting. Efficiëntie is standaard Ook wat betreft efficiëntie leveren de Fendt Formerharken topprestaties. Door hun lage toerental van  slechts 450 t/min gaan deze harken zuinig om met brandstof, het verwerkte voer en uw materiaalkosten.  Voor het werken met een eenrotorhark is een trekkervermogen van ca. 23 pk al voldoende. De gesloten constructie van de rotorkoppen en de toegepaste hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat uw Fendt Former bijzonder onderhoudsarm is en een lange levensduur heeft. Solide rotoren met afzonderlijk vervangbare tandarmen (TS3/TS4).