67183884 2414915891878324 2678375716415864832 o

Lotus: de koning onder de schudders

Lotus: de koning onder de schudders

Dankzij de unieke Performance-tanden is de Fendt Lotus een van de efficiëntste schudders in zijn klasse. Vorm en stand van de Fendt Performance-tanden zorgen voor een veel betere opname en beweging van het gemaaide gewas. Dankzij de geweldige stabiliteit van de Lotus-modellen zijn hoge rijsnelheden mogelijk en kan maar liefst 50% meer oppervlak in dezelfde tijd worden bewerkt. De machine is zeer effectief en combineert dat met een perfect werkresultaat.

middel

Zorgvuldiger kan niet

Zorgvuldiger kan niet

Goed voer is essentieel voor een succesvolle veehouderij. De Fendt Lotus stelt op dat gebied nieuwe maatstaven. Dankzij hun innovatieve ontwerp zijn de unieke Fendt Performance-tanden veel flexibeler dan conventionele schuddertanden. Door de perfecte aanpassing aan de bodemcontouren worden beschadiging van de grasmat en verontreiniging van het gemaaide gewas effectief voorkomen. Positie en vorm van de tanden garanderen een onovertroffen werking: het gewas wordt optimaal opgenomen. Dankzij de positie van de tanden zijn ook zeer hoge rijsnelheden zonder problemen mogelijk. In combinatie met de capaciteit om ook zware sneden goed te verwerken maakt dit de Fendt Lotus bijzonder effectief.

middel2

Aan de randen van het perceel

Aan de randen van het perceel

De Fendt Lotus is uitgerust met een uniek kantschudmechanisme, zodat ook aan de randen van het perceel geen waardevol voer verloren gaat. Hierbij worden, wanneer langs perceelsgrenzen of greppels wordt gewerkt, de tanden van de buitenste rotors in de meest naar binnen gelegen positie gebracht. Zo wordt het gewas meer naar het midden van het perceel geworpen, weg van de kant. Daardoor blijven de randen van het perceel schoon en wordt het gewas toch perfect verdeeld. Als alle tanden in de binnenste stand worden gebracht, kunnen bij een iets lager toerental ook nachtzwaden worden gemaakt – zonder dat daar aparte apparatuur voor nodig is.

Laag toerental, grote capaciteit

Behoedzaam schudden en tegelijk geen tijd verliezen: de Fendt Lotus doet het spelenderwijs. De slepend gemonteerde tanden in combinatie met de haakvorm garandeert dat het gewas voorzichtig wordt bewogen. Bij een aftakastoerental van slechts 400 tot 450 t/min is de Fendt Lotus zeer vriendelijk voor het gemaaide gewas, terwijl dat toch goed wordt opgepakt en uitstekend wordt verdeeld, zodat het effectief wordt gedroogd. Dit komt door de stand van de dubbele Performance-tanden, de haak van de tanden en de hoek waarmee de verstelbare rotors ingesteld staan. Dit alles resulteert in de beste schudresultaten in deze klasse.

Lange levensduur

De unieke stabiele constructie van de Fendt Lotus is ontworpen met het oog op een lange gebruiksduur, betrouwbare techniek en een lange levensduur. Het frame is doordacht geconstrueerd en de koppelingen bevinden zich in robuuste, gegoten behuizingen, zodat u altijd op uw machine kunt rekenen. De koppelingen van de aandrijfassen zijn dubbele kruiskoppelingen. Voordeel voor u: de dubbele kruiskoppelingen zijn onderhoudsvrij. U houdt dus meer tijd over om te schudden! De fors uitgevoerde rotorschotels, met platte, extra sterke tandarmen, brengen niet alleen de krachten goed over, maar verlengen ook de levensduur van de machine.

5d136ce67b260601064c17c5 1561554151 web nl NL