FendtTwisterHeader2

Het beste maairesultaat in alle omstandigheden

Het beste maairesultaat in alle omstandigheden

Over de Fendt Slicer schijvenmaaiers kunnen we kort zijn: Alleen al hun enorme slagvaardigheid spreekt voor zich. Net als de kwaliteit van het onberispelijk gesneden ruwvoer dat volkomen vrij is van verontreinigingen. En wat u ook zult merken: hoe snel u gewend zult raken aan snel en efficiënt ruwvoer oogsten onder alle terreinomstandigheden. De via rechte tandwielen aangedreven Fendt Slicer schijvenmaaiers zijn perfect afgestemd op de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven. De lichte constructie maakt een grote werkbreedte (tot 3,18 m) mogelijk, ook in combinatie met kleinere trekkers (vanaf 50 pk). Hierdoor is de capaciteit aanzienlijk. De vlakke maaibalk met standaard veerontlasting past zich daarbij zeer snel aan de terreinomstandigheden aan. Resultaat: De machine is perfect bodemvolgend, waardoor de zode gespaard wordt en vervuiling van het voer achterwege blijft.

10

Scherpe techniek, door dik en dun

Scherpe techniek, door dik en dun

Voor grote oppervlakken zijn de Fendt Slicer schijvenmaaiers met compacte haakse aandrijving de  eerste keus. Als frontaanbouw met sleep- of pendelbok,  als driepuntsaanbouw in de achterhef, met midden- of zijophanging, of als achtercombinatie met maximaal 9,30 m werkbreedte: U blijft nauwkeurig maaien, zelfs in een zware snede. In combinatie met kneuzer en transportband produceert u in zeer korte tijd voer van de beste kwaliteit, altijd en overal.

9

Eenmaal een Slicer, altijd een Slicer

Eenmaal een Slicer, altijd een Slicer

Wie eenmaal kennisgemaakt heeft met de innovatieve veiligheidssystemen van de Fendt Slicer schijvenmaaiers, wil ze nooit meer missen.  Zo beschermt de gepatenteerde obstakelbeveiliging SafetySwing uw maaicombinatie door de maaieenheid op betrouwbare wijze over obstakels heen te laten glijden. En als een maaischijf toch ergens mee botst en dan blokkeert, breekt de overbelastingsbeveiliging DriveGuard op een van tevoren vastgestelde plaats af en wordt de aandrijflijn onmiddellijk onderbroken. 

12

Omdat lichtheid en duurzaamheid niet tegenstrijdig hoeven te zijn

Omdat lichtheid en duurzaamheid niet tegenstrijdig hoeven te zijn

Als er een prijs was voor schijvenmaaiers met de beste prestatie-gewichtsverhouding, zou de Fendt Slicer met rechte tandwielen die uitgereikt krijgen. Want ondanks de werkbreedte (tot 3,18 m) is de achtermaaier met elastische V-snaaraandrijving en automatische V-snaarspaninrichting heel licht voort te bewegen. Omdat bij de constructie mede vanwege het gewicht geen binnenschoen gemonteerd werd, wordt het maaisel niet opgeschoven – zelfs niet op steile hellingen. 

Het hart van de Fendt Slicer met rechte tandwielen is de maaibalk. Ondanks het bijzonder geringe eigengewicht is hier noch op kwaliteit, noch op bedieningscomfort bespaard. Zo bestaan de groot uitgevoerde, naast elkaar gelegen tandwielen binnen in de vlakke maaibalk uit slijtvast kwaliteitsstaal. De lagers van de paarsgewijs draaiende maaischijven gaan even lang mee als de elliptische schijven met uitwisselbare kwaliteitsmessen. En voor het wisselen van werkpositie – de machine is hydraulisch neer- en opklapbaar van werk- naar transportstand en terug – hoeft u zelfs niet meer van uw stoel af.

14

Indirecte aandrijving – direct voordeel

Indirecte aandrijving – direct voordeel

De maaibalk van de Fendt Slicer met compacte haakse overbrenging is robuust en levert grote prestaties. Dat is te danken aan de doorlopende groot uitgevoerde zeskantige aandrijfas en de robuuste haakse overbrenging op elke maaischijf. Gevolg: Alle maaischijven worden van onderen af met dezelfde kracht aangedreven. Daardoor worden koppelpieken afgevlakt. De efficiëntie neemt toe, terwijl er minder slijtage optreedt. Op elk moment en onder alle denkbare omstandigheden.

16

Achteraf op te bouwen kneuzer

Achteraf op te bouwen kneuzer

U wilt het maaisel in de silo sneller kunnen aanrijden of goed voordrogen voor toepassing als kuilvoer? U hebt hiervoor de beschikking over twee typen kneuzer:   De tandenkneuzer met geveerde Super C-tanden  kneust de buitenste laag van het blad en zorgt voor een luchtdoorlatende structuur van het geoogste gewas.  De rollenkneuzer pakt vlinderbloemige en andere bladrijke gewassen aan, op een manier die tegelijk intensief en behoedzaam is.